Те, що доктор прописав: 6 типів продуктів, які треба їсти взимку (ФОТО)

Рекомендації провідних вчених світу

У цьому випадку – популярна Клівлендська клініка. Ось що вона радить:

Коренеплоди

Буряк, ріпа та морква можуть довго зберігати свіжість у холоди. Запечіть моркву для поповнення організму бета-каротином чи зваріть ріпу для поповнення вітамінами C та A.

Продукти, багаті на вітамін D

Це вітамін, якого людям зазвичай не вистачає. Тож його часто приймають чи окремо, чи в біодобавках, однак є й продукти, багаті на цей вітамін.

Чудові варіанти – гриби шиїтаке, лосось, яєчні жовтки, сири та кисломолочні продукти, червоне м'ясо та червоне вино.

Каші

Каші, особливо цільнозернові, такі як гречана та вівсяна, містять корисні зимою поживні речовини. Можна додавати в них спеції, що зігрівають, на кшталт кориці, кардамону чи мускатного горіха.

Вони містять багато цинку, важливого для роботи імунної системи та клітковини, яка є корисною для травної системи та серця, бо знижує холестерин. 

Супи, борщі, юшки та інші «перші страви»

Ідеальна їжа взимку. Наваристі бульйони з курки, м'яса чи риби плюс багато овочів…

Додаючи консервовані чи сушені бобові до таких перших страв, отримуємо додаткові білки без жиру та якісну клітковину.

 Білок та клітковина вгамовують апетит, сповільнюючи травлення та контролюючи рівень цукру в крові. А це допомагає контролювати голод та покращувати настрій.

Продукти, багаті вітаміном С

Вони допомагають імунній системі. Це квашена капуста, цибуля, цитрусові, манго, лимони, ківі, броколі, цвітна капуста, болгарський перець та полуниця.

Сало, масло та якісні жири

Люди, які живуть у холодних кліматичних зонах, потребують багато енергії. Якісні жири є чудовим джерелом такої енергії, але по можливості уникайте: майонезів, маргаринів та трансжирів.

Яєчня з беконом чи гарно замаринований оселедець – не лише втамують ваш голод, але гарантовано піднімуть настрій.

Теплої зими

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook