Тариф зросте на 75%. Експерт комунальної галузі озвучив ціни на світло для населення у 2025 році 

З початку повномасштабного вторгнення тарифи для населення на електроенергію підіймали уже двічі 

Тариф на світло для населення в Україні неминуче зросте після завершення опалювального режиму. 

На наступний рік електроенергія буде близько 6,5-7 грн, я вам гарантую! Прямо в ефірі я вам говорю. Вартість для населення буде! Я думаю, два-три роки, і ми будемо сплачувати за електроенергію приблизно 8-9 грн, - каже  голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами вартість електроенергії зросте на 50-75%. Підіймали тарифи на електроенергію з початком повномасштабного вторгнення уже двічі. Влітку 2022 року з 1,68 гривні за кіловат до 2,64 гривні за кіловат. У червні 2024 року тариф підняли знову - до 4,32 гривні за кіловат. 

Збільшення тарифів у 2025 році уже анонсували представники ДТЕК та YASNO. Озвучували українцям й реальну ринкову вартість електроенергії, це близько 7 гривень за кіловат.  

Нагадаємо, що Міненерго пов'язує різке зростання тарифу на електроенергію із російськими обстрілами. Адже для відновлення пошкоджених мереж необхідні гроші. 

Водночас у компанії Yasno - запевняють, що зростання тарифів на світло - не буде. Але у заперечені топ-менеджера команії немає згадки про наступний рік, і про перегляд тарифу після завершення опалювального сезону, як було уже дві за час великої війни в Україні. 

Відомо, що українці мають можливість заощаджувати електроенергію за умови наявності у своїй оселі двозонних лічильників. Якщо використовувати енергозатратну побутову техніку у нічний період, а саме з 23.00 до 7.00, можна сплачувати за кіловат-години рівно 50% від повної вартості, а саме 2,16 грн. Мінімальна вартість купівлі та встановлення такого приладу - близько 2500 грн.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook