Танго – у Рівному: як дорослим рівнянам з «нуля» навчитися танцю (ФОТО/ВІДЕО)

У місті є Рівненська спільнота танго

11 грудня - Міжнародний день танго. Тож Радіо Трек з’ясував, як дорослі рівняни можуть навчитися танцювати танго.

Все про танець розповіла танцівниця аргентинського танго Олена Якимчук. Дівчина зараз займається танцями у Києві, але на вихідних у Рівному вона проводить заняття для аматорів.

Що таке танго?

Олена Якимчук зауважує, що є постановочне танго і живе:

- Коли двоє зливаються в одне ціле – народжується танго.

 

Люди можуть навчитися танцювати танго двома шляхами – піти до хореографа, який навчить танцювати основні елементи танго і чітко їх виконувати.

 

Або охочі можуть навчитися використовувати основні фігури танго і через танець творити справжню історію.

 

Танго – це взаємодія між партнерами, бо його танцюють у близьких, середніх і дальніх обіймах. Коли всі рухи та емоції співпадають з музикою, тоді виходить просто жива імпровізація.

 

Важливим є те, що у танго веде виключно чоловік, а партнерка повинна відчути і довіритися, тоді на танцполі буде гармонія.

Хто може танцювати танго?

Танго дуже позитивно впливає на людей, адже це можливість відключитися від буденних справ, просто поринути у світ танцю і отримати масу позитивних емоцій, каже Олена Якимчук:

- У нас у Рівненській спільноті танго є люди з різних сфер. Танцюють лікарі, викладачі, вчителі, архітектори. Усіх нас об’єднує танго.

 

Ми танцюємо на вихідних, бувало приходило навіть близько 10 пар одночасно.

Однак заняття танго у Рівному змінила пандемія коронавірусу. Раніше заняття танго були щотижня, а тепер рідше, зауважила Олена Якимчук.

- До карантину заняття були регулярні. Тепер я живу у Києві, тут ходжу у дві танцювальні школи.

 

У Рівному я проводжу заняття лише за попередньою домовленістю і з тими, хто вже займався раніше. Цього року я не набрала початкову групу.

 

Але для охочих можу провести індивідуальні заняття. Наприклад, нещодавно навчала танго сімейну пару. Це дорослі люди старші 60 років, діти подарували їм уроки танго і це був для них новий досвід.

 

У нашій спільноті танго ми надіємося, що з весни ситуація зміниться і занять стане знову більше, і вдасться приєднати більше охочих танцювати.

Вартість занять

Олена Якимчук зауважує, що аргентинське танго в Україні набирає популярності, бо все більше людей беруть уроки. І навчитися танго не складно, каже танцівниця:

- Вікових обмежень немає і танго активно розвивається. А щоб навчитися танго треба бажання і праця. Є базові елементи – фігури танго, які треба знати. Потім до базових фігур партнери можуть додавати свої власні елементи, які насичують танець імпровізацією.

 

Усі партнери танго різні і мають свій стиль. Але знаючи фігури танго, можна танцювати будь-де навіть не знаючи мови. Я так була на фестивалі, танцювала з партнером і лише після танцю зрозуміла, що він іноземець.

 

Вартість занять різна. Залежить від того чи це групові чи індивідуальні заняття і від залу, де відбувається репетиція. У Києві одне групове заняття коштує близько 200-300 грн. Індивідуальні – дорожчі.

Фахівці встановили. що танці офіційно і досить давно визнали ліками. Танець легко знімає не тільки напругу в м'язах — він прояснює свідомість, покращує психоемоційний стан і сприяє підвищенню інтелектуальних здібностей. Особливо відчутну користь танці приносять тим, хто схильний до накопичення в собі негативних емоцій, хто не вміє вчасно розлучатися з ними без нервів, істерик і ризику для інших. Танець виводить з найважчої депресії і допомагає по-новому подивитися на навколишній світ. Тож танцюйте і оздоровлюйтеся, це легко, доступно і красиво.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook