Таку підробку документа польські прикордонники виявили вперше: тяжкі наслідки для українця

Подальша робота на території ЄС під великим питанням

Польські прикордонники з пункту пропуску «Корчова» (з українського боку Краківець) виявили підробку документа на міжнародне автоперевезення.

Водій автобуса поніс тяжкі правові та адміністративні наслідки, - підкреслює Komenda Główna Straży Granicznej

Документ виявили під час перевірки автобусів, які виїжджали з Польщі до України.

Під час перевірки документів, наданих українським водієм, у прикордонників виникла підозра щодо автентичності журналу Interbus.

Це документ, який дозволяє водіям з-за меж ЄС перевозити пасажирів автомобільним транспортом до країн Європи.

 

У ньому містяться дані мандрівників, з якими водій перетинає кордон і з якими має повернутися.

 

Зрештою, використовуючи спеціальне обладнання для перевірки автентичності документів, поліція виявила, що документ підроблений.

З нього було вилучено дані 26 осіб, які приїхали до Польщі, натомість вказано, що транспортний засіб в’їжджав без пасажирів.

Під час адміністративного провадження на 37-річного водія з України накладено штраф у розмірі 12 тис. злотих (понад 120 тис. грн).

Водієві оголосили про підозру у використанні підробленого документа та призначили покарання у вигляді 4 місяців арешту з відстрочкою на рік та ймовірними наслідками для можливостей подальшого здійснення діяльності на території ЄС.

Після завершення слідчих дій, чоловік повернувся в Україну.

З початку 2024 року - це перший випадок виявлення підробленого журналу перевезень на підкарпатських прикордонних переходах.

Всього польські прикордонники виявили понад 600 підроблених документів, серед яких: копії штампів прикордонного контролю, сертифікатів та інших документів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook