Таку підробку документа польські прикордонники виявили вперше: тяжкі наслідки для українця

Подальша робота на території ЄС під великим питанням

Польські прикордонники з пункту пропуску «Корчова» (з українського боку Краківець) виявили підробку документа на міжнародне автоперевезення.

Водій автобуса поніс тяжкі правові та адміністративні наслідки, - підкреслює Komenda Główna Straży Granicznej

Документ виявили під час перевірки автобусів, які виїжджали з Польщі до України.

Під час перевірки документів, наданих українським водієм, у прикордонників виникла підозра щодо автентичності журналу Interbus.

Це документ, який дозволяє водіям з-за меж ЄС перевозити пасажирів автомобільним транспортом до країн Європи.

 

У ньому містяться дані мандрівників, з якими водій перетинає кордон і з якими має повернутися.

 

Зрештою, використовуючи спеціальне обладнання для перевірки автентичності документів, поліція виявила, що документ підроблений.

З нього було вилучено дані 26 осіб, які приїхали до Польщі, натомість вказано, що транспортний засіб в’їжджав без пасажирів.

Під час адміністративного провадження на 37-річного водія з України накладено штраф у розмірі 12 тис. злотих (понад 120 тис. грн).

Водієві оголосили про підозру у використанні підробленого документа та призначили покарання у вигляді 4 місяців арешту з відстрочкою на рік та ймовірними наслідками для можливостей подальшого здійснення діяльності на території ЄС.

Після завершення слідчих дій, чоловік повернувся в Україну.

З початку 2024 року - це перший випадок виявлення підробленого журналу перевезень на підкарпатських прикордонних переходах.

Всього польські прикордонники виявили понад 600 підроблених документів, серед яких: копії штампів прикордонного контролю, сертифікатів та інших документів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень