Таких дерунів ви ще не їли! Гуцульський рецепт

Деруни по-особливому

Деруни – проста страва, для якої картоплю натирають на терці і випікають такі собі картопляні млинці. Проте – це традиційний варіант страви.

Але українські гуцули готують деруни по-особливому. Можете приготувати такі і ви.

Інгредієнти:

  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 300 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – на смак
  • Перець чорний мелений – на смак
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сметана 20% – 0.5 скл.
  • Сир твердий – 100 г

Картоплю, пів цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та борошно.

Смажити продовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.

Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.

Кожен дерун щедро змастити начинкою. Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання. Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.

Покласти рулетики в духовку на 40 хв при температурі 180 градусів. Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування.  

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook