Такі котлетки любили наші дідусі та бабусі у дитинстві: старовинний і перевірений рецепт
Рецепт традиційної страви, після якої пальчики оближеш
Старші покоління вміли зготувати з простих продуктів шикарні страви. Одними з таких були кружоляти з курки. Це традиційне блюдо української кухні здавна готували в українських селах. Його зможете повторити і ви.
Інгредієнти:
- курячий фарш;
- батон;
- молоко;
- тертий сир;
- жовтки;
- сухарі паніровочні;
- запражка (обсмажене борошно і вершкове масло);
- сік лимонний;
- цукор;
- спеції.
Кількість продуктів беремо на око, досвідчені господині вже знають як це. З’єднуємо фарш із батоном, який вимочений в молоці. Додаємо кілька жовтків і жменю тертого сиру. Додаємо також спеції на смак.
Формуємо котлети і паніруємо у сухарях.
Обсмажуємо до готовності.
Потім готуємо підливу. На сковороді підсмажуємо масло з борошном і додаємо лимонний сік, цукор і сіль. Все це треба залити курячим бульйоном і довести до кипіння на сковороді. Коли маса загусне і стане однорідною, це означає, що підлива готова.
Викласти блюдо на тарілку, полити соусом.
Смачного!
Джерело: meta
Радіо Трек: НОВИНИ