Таємний рецепт оселедця пряного посолу за ГОСТом: спробуйте самі

Що означає риба пряного посолу і як її приготувати вдома без проблем

Багато людей цінують оселедець пряного посолу за його унікальний смак і аромат. У СРСР існував рецепт, що відрізнявся від класичного – замість лише солі використовували спеції та прянощі. Раніше цей рецепт був таємним, але сьогодні його може приготувати будь-хто

Оселедець пряного посолу - рецепт ГОСТ СРСР

Готується цей оселедець пряного посолу цілим, проте за бажанням ви можете зробити оселедець пряного посолу шматочками - для цього потрібно буде нарізати рибу. Для приготування вам потрібно взяти:

  • два - оселедці;
  • один літр - води;
  • 90 грамів - солі;
  • одну столову ложку - цукру;
  • два бутони - гвоздики;
  • 0,5 чайної ложки - насіння коріандру;
  • два - лаврові листки;
  • дрібку - мускатного горіха;
  • 15 горошин - чорного перцю;
  • 0,5 чайної ложки - кориці;
  • 0,5 чайної ложки - сушеної м'яти;
  • 0,5 чайної ложки - сушеного перцю чилі;
  • 10 горошин - запашного перцю.

Розморожену рибу готуємо до маринування. Спеції змішуємо з половиною солі, за бажанням – розтираємо в ступці. Лавровий лист подрібнюємо, а решту солі розчиняємо у воді. Оселедець очищаємо, промиваємо й обсушуємо.

Викладаємо в ємність, посипаємо спеціями, заливаємо підсоленою водою та щільно закриваємо. Солитися риба має три доби в холодильнику, періодично її можна струшувати. Після закінчення цього часу оселедець пряного посолу в розсолі буде готовий.

Джерело: unian.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook