«Свободу цицькам»: Цукерберг знімає заборону на жіночі «соски» у Facebook та Instagram (ФОТО)

Через трансгендерів

Відомо, що на Фейсбуці є повно груп «для дорослих», де відкрито публікується справжня порнографія. Однак до останнього часу жіночі фото з оголеними персами люто блокувалися. Деякі сторінки навіть потрапляли в бан просто за фото жінок у бікіні.

Таке лицемірство дуже добре уживалося в голові окремо взятого Цукерберга та всієї його наглядової камарильї, аж поки не з’явилися… трансгендери.

Як повідомляє ВВС, саме через них та з огляду на їхні «груди», відповідні заборони незабаром можуть бути зняті.

ПРИРІВНЯТИ ЖІНОЧІ СОСКИ ДО ЧОЛОВІЧИХ

Як сказано у публікації на сайті ВВС-Україна, наглядова рада компанії Meta закликала Facebook і Instagram, що їй належать, переглянути заборону на показ жіночих сосків на фото.

Про це повідомило видання The Guardian.

«Обмеження й винятки з правил щодо жіночих сосків – збивають з пантелику, особливо у тому, що стосується трансгендерних і небінарних людей», - йдеться у повідомленні ради.

ДОДАТКОВІ ДЕТАЛІ

Відповідно до правил Facebook та Instagram, публікація оголених фото у соцмережах обмежена.

Щодо жіночих грудей – основним критерієм для модерації була помітність на знімку сосків: відретушовані оголені фото фільтр пропускав. При цьому аналогічної заборони на чоловічі соски у соцмережах немає.

Нова суперечка про право публікувати оголені знімки в соцмережах, як пише The Guardian, спалахнула після того, як алгоритм заблокував пости трансгендерної пари зі США, вважаючи їхні знімки порушенням правил сексуалізованого контенту.

Після скарг модератори соцмережі вручну відновили публікації, але ситуація привернула увагу наглядової ради компанії.

Там визнали, що «політика модерації базується на бінарному погляді на стать та відмінностях між чоловічим і жіночим тілом», що робить її помилковою. Тому рекомендували встановити єдині правила.

Meta має 60 днів, щоб публічно відреагувати на рекомендації ради, але, як повідомляє The Guardian, у компанії вже повідомили, що «вітають» це рішення.

 

При цьому, чи планує Meta міняти правила публікації фотографій, поки що незрозуміло.

ДОВІДКОВО

  • Модерація в Instagram і Facebook частково базується на алгоритмах штучного інтелекту. Це призводило до казусів — наприклад, у 2016 році соцмережа заблокувала обліковий запис, у якому виклали фото святкового торта, на якому алгоритми «побачили соски». Знімок соцмережа вважала «сексуалізованим контентом».

  • Політика модерації викликала невдоволення користувачів, а іноді навіть призводила до протестів.

  • Боротьбу за право показувати жіночі соски на знімках, так само як це дозволено чоловікам, активісти ведуть майже десять років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook