Суд у Хмельницькому виправдав чоловіка, який від ТЦК захищався ножем

Виявилося, що чоловік – не нападник

В Україні триває мобілізація. Через це між військовозобов’язаними і представниками ТЦК часто відбуваються конфлікти і навіть сутички. Нерідко такі справи доходять до суду.

Одним з результатів засідань поділився рівненський адвокат Юрій Клекотка. Він опублікував допис на своїй сторінці у Фейсбуці і так його прокоментував:

- Коли на вас нападають бандити, навіть якщо вони у формі, ви маєте право на НЕОБХІДНУ ОБОРОНУ.

Виявилося, що суддя Хмельницького міськрайонного суду виправдав чоловіка, який «напав із ножем на ТЦК». У матеріалах йдеться, що у травня він вчинив конфлікт із працівниками ТЦК та погрожував при цьому застосуванням канцелярського ножа.

Під час судового засідання чоловік пояснив, що гуляв вулицею і побачив, що з авто вибігло троє незнайомців із криком «ловіть його».

Чоловік почав тікати, сприйнявши їх за грабіжників.

 

На стадіоні його майже наздогнали. Боячись за життя, він дістав канцелярського ножа і крикнув не підходити.

Ці обставини, які повідомив чоловік , у судовому засіданні повністю підтвердила свідок, очевидиць цих подій та сам представник ТЦК , який додатково повідомив, що представитись не встиг, адже чоловік відразу ж почав втікати.

Крім того, у матеріалах справи були відсутні будь-які документальні підтвердження того, що у вказаний час та місці інші працівники ТЦК СП були при виконанні своїх службових обов`язків.

Суд закрив справу через відсутність доказів виконання працівниками ТЦК службових обов’язків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook