Субсидії відберуть у мільйонів українців та пенсіонерів? Рада прийняла рішення (ФОТО/ВІДЕО)

Хто отримував субсидії, може їх втратити

[media=178420]

Субсидії можуть відібрати у багатьох пенсіонерів згідно законопроекту, що був проголосований у першому читанні Верховною Радою України.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

У п’ятницю у першому читанні більшістю голосів, 254, народні обранці підтримали законопроект № 1231 про верифікацію пенсій та інших державних виплат.
 

Даним нормативно-правовім актом передбачається введення обов’язкової перевірки правомірності нарахування та виплати всіх державних та недержавних соціальних виплат, у тому числі пенсій, пільг, субсидій, стипендій тощо.

Передбачається комплекс заходів із перевірки документів та інформації, що надаються отримувачем пільг та інших соціальних виплат, на підставі, яких здійснено нарахування та виплата.

У той же час думки народних обранців по даному законопроекту розділилися.

Одні – представники влади – відзначають, що він є дуже справедливим, адже нечесно коли одна і та сама людина, маючи квартири у різних куточках України, на кожну отримує субсидію.
 

І з цим важко сперечатися

Інші ж, більш критично налаштовані, відзначають, що багатоквартирні пенсіонери це аж надто велика рідкість, щоби виправдовувати законопроект, який стає кроком назад у забезпеченні соціальної справедливості, адже питання призначення субсидії тепер будуть вирішувати місцеві чиновники, що в умовах високого рівня корупції та знекровлення місцевих бюджетів може мати дуже негативні наслідки.

«Існують великі підозри, що цей закон буде використаний саме для того, щоб забрати субсидії у мільйонів українських сімей.


Подивіться, хто за цим законом буде приймати рішення – місцевий чиновник. Ось коли лівою рукою боремося з корупцією, а правою її знову узаконюємо. Мені здається, це неправильний шлях », – заявив Артур Герасимов.

У той же час, було розглянуто і альтернативний проект № 1231-1, якій передбачає проведення такої перевірки виключно за бажанням конкретної особи.

При цьому пенсії та стипендії до переліку виплат які підлягають перевірці не включалися.

Нагадаємо, згідно з даними державного бюджета, з 1 січня  мінімальна заробітна плата в країні зросла з 3723 до 4173 грн в місяць. Підвищення пенсій іншим категоріям громадян, тобто приблизно 11 млн українців, мають здійснити вже восени 2020 року.

Натисніть плей, щоб почути позиції сторін

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook