В ПФУ нагадали, за рахунок чого можна значно збільшити страховий стаж

Береться до уваги один «освітній» нюанс

У страховий стаж, який є дуже важливим при виході на пенсію, враховують періоди навчання у вищих та спеціальних навчальних закладах, коледжах, на навчальних курсах, в аспірантурі, докторантурі та ординатурі.

Навчання на очній формі до 1 січня 2004 року (незалежно від рівня акредитації освітньої установи), якщо воно підтверджене документами, включають до страхового досвіду.

 

А починаючи від 1 січня 2004 року, страховий стаж враховується згідно з даними у Державному реєстрі загальнообов'язкового державного страхування, — пояснюють у ПФУ.

Періоди навчання підтверджуються дипломами, сертифікатами, довідками та іншими документами, виданими на основі архівних даних, що містять інформацію про навчання.

Нагадаємо, що цьогоріч, аби вийти на заслужений відпочинок у 60 років, потрібно мати не менше 29 років страхового стажу. Аби піти на пенсію у 63 доведеться накопичити хоча би 19 років (від 19 до 29 років), а щоб стати пенсіонером у 65 років достатньо мати від 15 до 19 років офіційно підтвердженого стажу.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook