Стало відомо, як виглядає зсередини двору приміщення Нацбанку, де мала бути Мистецька Галерея Рівного (ФОТО)

Її віддали під Суд (АК)

Як відомо, в Україні періоду Порошенка (та й дотепер) якоюсь особливою і неймовірною любов’ю влади користувалися і користуються – суди. Та судді з їхніми позахмарними для багатьох – довічними утримуваннями.

Окремо в переліку благ – для судової системи з боку держави стоять – приміщення.

Згадайте лише Рівне – чого тільки тут різного і цікавого: часто історичного та видатного, часто просто потрібного людям не повіддавали за довоєнні роки під все нові і нові суди:

Жіночу консультацію, яка просилася під щось цікаве та корисне людям, колишній райком – навпроти знесеного танчика ім. Богомолова, Дитячий садочок залізничників – коли його так потребували люди, - це лише невеликий перелік комунальних та архітектурних втрат міського громади Рівного.

І що цікаво – скільки б нових і прекрасних будівель не віддавало Рівне під все нові і нові суди, головний для людей – міський суд Рівного – весь цей час продовжував і продовжує животіти в абсолютно недостатньому для нього приміщенні на Шкільній.

Однак зараз мова про інший суд – нікому із простих людей невідомої юрисдикції, під який Держава віддала колишнє приміщення Нацбанку по вул. Симона Петлюри.

Перед тим обласна влада обіцяла, що переконає всіх, кого треба у Києві, аби це приміщення віддали під давно омріяну та очікувану в Рівному мистецьку галерею, але…

Не добилися, не віддали.

Бездонна пучина Судової адміністрації поглинула і цю розкішну історичну споруду.

Днями в групі Старе місто. Рівне історичне показали, як виглядає двір цієї будівлі, де могла б бути Мистецька галерея та Культурний центр.

Не буде.

*АК — авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook