США «свідомо затягують» навчання українських пілотів на F-16, - The Times (ФОТО)

Бо їх будуть легко збивати системи ППО РФ?

Те, про що усі здогадувалися, тепер стає – явним: Білий Дім свідомо затягує передачу Україні винищувачів F-16.

Попередньо нам обіцяли, що ЗСУ отримають 60 таких літаків, але допоки ми не маємо шансів отримати до кінця року й 20 підготовлених пілотів.

У США таку кричущу затримку пояснюють тим, що  інші країни випереджають українських пілотів у черзі на тренування.

 

Про це пише The Times.

Формально, у Пентагоні заявляють, що українські пілоти зазнають труднощів зі знанням англійської мови, а міноборони США вважає, що «прогрес навчання на літаках F-16 досить мізерний».

Натомість очільниця спеціальною парламентської комісії з озброєнь і боєприпасів Олександра Устінова у коментарі The Times заявила про «навмисне затягування» з боку США – навчання українських пілотів на винищувачах на F-16.

Як наслідок, в Україні до кінця року, скоріше за все, буде лише 20 пілотів, які завершать повну підготовку для польотів на F-16.

«Поки що ми будемо мати менше підготовлених пілотів, ніж винищувачів», - додала вона.

ДО РЕЧІ:

  • Як нагадують журналісти The Times, Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія зобов’язалися передати Україні понад 60 винищувачів F-16.
  • Очікується, що перші літаки Україна отримає вже цього року, але поки неясно, коли вони почнуть виконувати бойові завдання.
  • Водночас Устінова повідомила, що поки лише вісім українських пілотів проходять підготовку в Тусоні (штат Арізона, США), а ще 12 проходять навчання на авіабазі в Данії.
  • Третя навчальна програма в Румунії ще не розпочалася.
  • Устінова підтвердила, що Київ звернувся до Вашингтона з проханням надати ще як мінімум десять місць для навчання пілотів, але його прохання було відхилено.

СПРАВЖНЯ ПРОБЛЕМА: F-16 -- не врятують Україну від КАБів, а російські С-300 та С-400 будуть ці літаки легко збивати навіть на відстані 60-70 км. від лінії фронту.

Реальною проблемою затримки з постачанням F-16 може бути те, що ці літаки без належної підтримки сучасних ППО та всіх інформаційних і супутникових систем НАТО стануть легкою здобиччю для російських ППО, якщо тільки наблизяться до лінії фронту на відстань 60-70 км.

Єдиний спосіб для них врятуватися у прифронтовій зоні, це працювати на низьких висотах пишуть американські  військові експерти.

 

АЛЕ... 

 

Тоді ці літаки ніяк не зможуть протидіяти російським  Су-34 та їхнім КАБам, якими Росія знищує українські війська та лінії оборони.

Про це, зокрема, йдеться у публікації Forbes

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook