Справжній диво-овоч: три вагомих причини почати їсти кабачки. Особливо жінкам

Розповідаємо про те, чого ви могли не знати про їхню користь

Кабачки – це направду унікальний овоч. Речовини, які в ньому містяться, надзвичайно добре впливають на людський організм. Молоді плоди навіть називають природними ліками і цьому є логічне пояснення

По-перше, кабачок на 95% складається зі структурованої води.

 

По-друге, плоди цього овочу – виняткові у своєму роді за поживною цінністю: один лише калій, що міститься в них, становить 238 мг на 100 г продукту.

Та є в цього родича гарбузового й інші «плюси»

Кабачок сприяє схудненню

У його складі є вітаміни В1 і В2, РР, С, Е, білки, цукри, вуглеводи, мінерали (залізо, мідь, натрій, фосфор, кальцій, магній) та багато органічних кислот.

Кабачки – один із найпоширеніших дієтичних продуктів, оскільки мають найнижчу калорійність: на 100 г овочу – всього 27 ккал

Їх використовують у дієтичному харчуванні, бо в них мало клітковини й, відповідно, вони не подразнюють стінки шлунка. Страви з кабачків значно поліпшують роботу травної системи і сприяють повнішому засвоєнню білка.

До слова, тим, хто страждає від захворювань жовчного міхура, підшлункової залози чи шлунка, рекомендують споживати більше свіжих кабачків і різних страв із ними Речовини, що містяться в цьому овочі, не дають холестерину нагромаджуватися в організмі та перешкоджають ожирінню.

Кабачки корисні для серця

До складу кабачків входить багато магнію та калію, які живлять серце. Завдяки залізу покращується склад крові і підвищується гемоглобін, внаслідок чого клітини організму отримують більше кисню, а отже, підвищується й загальний тонус

Кабачки добре борються з набряками та виводять з організму зайву рідину – це хороший сечогінний засіб.

 

Саме тому цей диво-овоч овоч має бути в харчуванні людей, які страждають від серцево-судинних і ниркових захворювань, діабету чи гіпертонії.

Крім того, кабачки надають допомогу під час розвантаження печінки, коли виникає застій жовчі. Також вони є хорошим засобом у разі виникнення холециститу.

Кабачки – як спосіб довше лишатися молодим

Плоди кабачків добре виводять сіль, шлаки й токсини і допомагають очистити суглоби від зайвих сольових відкладень.

Також ці овочі здатні суттєво покращити зовнішній вигляд шкіри й навіть запобігти появі передчасної сивини у волоссі. Вітамін С, що входить до їхнього складу, допомагає «тримати» каркас шкіри, бореться з передчасним старінням і в’ялістю, запобігає появі зморшок.

Через це їх застосовують і як косметичний засіб для приготування домашньої косметики – досить популярна, до прикладу, маска для обличчя з молодих кабачків.

Інші переваги кабачків для жіночого здоров’я

Кабачок нормалізує гормональний фон, знімає неприємні симптоми при клімаксі та менструації, а ще – запобігає збоям у циклі

Крім того, завдяки наявності фолієвої кислоти цей овоч покращує репродуктивну функцію. Лікарі навіть радять вагітним вживати його, адже провітамін А і С добре впливають на ріст і розвиток плоду. А вітамін В4, який теж міститься в кабачках, - це будівельний матеріал для нервових клітин, необхідний для майбутньої дитини.

Джерело: Сім'я і дім

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook