Справжній брауні, а не шоколадний бісквіт: детальна інструкція приготування популярного десерту
Вийде не гірше, ніж у кав'ярнях
Брауні — шоколадний десерт у вигляді тістечка, торта, пирога або кексу з вологим м'якушем. Традиційна страва американської кухні.
Брауні зараз часто продають у кав'ярнях та кондитерських, адже ці шоколадні тістечка ідеально поєднуються з кавою та чаєм.
Часто господині, які пробують спекти брауні, отримують звичайний бісквіт. Він звісно теж смачний, але вологості і шоколадного смаку у ньому мало. Пропонуємо вам самостійно приготувати найсмачніші брауні за простим і оригінальним рецептом.
Інгредієнти:
- вершкове масло несолоне — 120 г;
- 70% темний шоколад — 180 г;
- яйця — 3 шт;
- сіль — 2 г;
- коричневий цукор — 60 г;
- цукровий пісок — 150 г;
- міцна кава — 10 мл;
- борошно — 95 г;
- какао-порошок — 9 г.
Розтопіть вершкове масло у сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Продовжуйте нагрівати, постійно помішуючи. Спочатку з'явиться піна, потім вона осяде, і масло почне набувати бурштинового, а потім глибокого карамельного відтінку на дні сотейника, з'явиться приємний горіховий аромат. Будьте уважні, щоб не спалити його — як тільки з'явився стійкий карамельний колір, одразу знімайте з вогню.
Зніміть сотейник з вогню і дайте маслу трохи охолонути (приблизно 2-3 хвилини). Це ВАЖЛИВО, щоб гаряче масло не «спалило» шоколад і він розтопився гладко, без грудочок. Додайте шматочки шоколаду. Добре перемішайте, доки шоколад повністю не розтопиться і маса не стане однорідною та блискучою.
До яєць кімнатної температури додайте сіль та обидва види цукру. Злегка збийте вінчиком або виделкою лише до об'єднання.
Акуратно з'єднайте трохи охолоджену шоколадно-масляну суміш з яєчною сумішшю. Перемішуйте лопаткою або вінчиком до об'єднання та однорідності. Додайте 10 мл міцної кави. Ще раз перемішайте.
По частинах введіть борошно і какао-порошок і замісіть однорідне тісто.
Найважливіше: перемішуйте ЛИШЕ до з'єднання сухих і вологих інгредієнтів. Використовуйте лопатку і перемішуйте акуратними рухами «знизу-вгору» або по колу.
Інтенсивне або тривале перемішування після додавання борошна розвиває клейковину, що робить брауні жорсткими та «гумовими».
Вилийте тісто у форму для брауні, застелену пергаментним папером.
Розігрійте духовку до 180°C, режим «верх-низ» без конвекції. Випікайте брауні протягом 18-25 хвилин, залежно від форми.
Найважливіше на цьому етапі — НЕ ПЕРЕСУШИТИ! Брауні готовий, коли по краях він вже схопився і виглядає «сформованим», а серединка ще трохи «дрижить» або виглядає вологою. Перевірка дерев'яною шпажкою (зубочисткою) має показати, що вона виходить з вологими крихтами, а не абсолютно чистою. Якщо шпажка чиста — ви перепекли, і брауні буде сухим.
Як тільки брауні готовий, дістаньте його з духовки і обов'язково дайте повністю охолонути у формі. Не намагайтеся вийняти чи нарізати його теплим! Охолодження у формі дозволяє «серцевині» брауні «дійти» до потрібної фаджевої консистенції та стабілізуватися.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ