Справді корисний хліб: житній чи пшеничний?

Хліб буває доволі небезпечним

Справи смаку - одне, а користь для здоров’я - зовсім інше. Для шлунку корисний житній хліб. Дієтологи пояснюють, чорний хліб містить більше клітковини, вітамінів, амінокислот і мікроелементів.

Житній хліб сприяє роботі травної системи та покращує функціональність кишківника, а також допомагає очистити його. Такий хліб має досить низьку калорійність через низький вміст вуглеводів та крохмалю, тому він не зашкодить в боротьбі із зайвою вагою.

Але є люди, яким житній хліб краще не їсти. 

Йдеться про тих, хто має підвищену кислотність шлунку та виразкову хворобу – для них житній хліб заборонений. 

Житній хліб містить багато харчових волокон, які можуть погіршити стан. Зловживання хлібом викликає печію та метеоризм.

Які норми споживання хліба безпечні

Людям, які ведуть малорухомий спосіб життя не треба перевищувати норму у 150 грамів хліба, активним людям – 300 грамів, а при важкій фізичній праці можна з'їсти навіть 500 грамів.

Джерело: UNIAN

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook