«Спочатку нас позбавили дискотеки. Тепер - і кафе», - молодь села біля Рівного (ФОТО)

«Куди нам тепер йти?» - питають молоді люди

На відсутність місця для проведення дозвілля поскаржилася Радіо Трек представниця молоді села Великий Житин Рівненського району Олександра Шахрайчук: 

Пів року тому у сільському клубі у нас забрали танцмайданчик, де проводили дискотеку. Натомість тут зробили школу мистецтв, де навчають дітей музиці. Для молоді у клубі залишилася лише кав'ярня. А тепер і її хочуть закрити, бо нема де репетиції хору проводити. А куди йти нам?

 

Ми направили голові ОТГ звернення за підписами 160 мешканців села, щоб нам або кав'ярню залишили, або влаштували показ фільмів чи дискотеку, чи обладнання для гри у теніс поставили. Бо у нас єдина розвага нині - збиратися під магазином чи у магазині. Але відповіді на наше звернення не отримали.

Але голова Шапнівської ОТГ, до складу якої входить Великий Житин, Микола Столярчук каже, що молодь матиме місце, де збиратися:

На місці кафе, в якому, до речі, продавали молоді алкоголь, ми плануємо облаштувати сучасний культурно-молодіжний простір. Тут зможуть збиратися діти та молодь і проводити своє дозвілля.

 

Причому це буде простір без алкоголю та цигарок. Адже ми - за популяризацію здорового способу життя.  

Микола Столярчук порадив деталі розпитати у начальника відділу освіти Шпанівської ОТГ Юрія Шадия. А той розповів: 

За гроші громади зробимо тут якісний ремонт. Поставимо м'який куточок, проектор для показу фільмів, будуть тут чай, кава, модератор, який за приміщенням стежитиме.

 

Молодь зможе у цьому приміщенні проводити збори, зустрічі, дивитися фільми, приурочені важливим датам, проводити вечірки до свят.

 

Зможуть його використовувати у певні години хор для репетицій, чи інші колективи школи мистецтв. Депутати сільські при потребі зможуть тут зустрічатися з виборцями тощо.

 

Тобто молоді нема чого хвилюватися. Вони матимуть класний сучасний простір.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook