Солодші за мед: які сорти черешні краще обрати?

ТОП-6 найсолодших видів

Чорна Мелітопольська

Українці обожнюють мелітопольську черешню, адже цей сорт дає щедрий урожай, а плоди виростають міцними, не схильними до гниття. Мелітопольські черешні довго зберігаються. Вони мають характерний смак – ягоди дуже соковиті, солодкі, але не занадто, мають трохи виражену кислинку, яка освіжає. 

XXL

Цей сорт характеризується дуже високою врожайністю – влітку гілки просто «ломляться» під вагою великої кількості ягід. Черешні XXL стійкі до хвороб та морозів. З них часто виготовляють вино. Ягоди дуже великі, солодкі та соковиті.

Дрогана жовта

Жовта черешня стійка до морозів, тому її часто обирають для вирощування у північних областях. Цей сорт невибагливий, також добре переносить посуху. Родить пізно, черешні великі за розміром і в міру солодкі.

Присадибна черешня

Витривалий сорт, який рідко хворіє і добре переносить посуху і зливи. Ця черешня ростиме навіть на бідному ґрунті. Ягоди не тріскаються, не заражаються грибком. На смак – дуже солодкі та соковиті.

Чорний принц

Стійкий до хвороб та високоурожайний сорт – з одного невеликого дерева можна зібрати 30 кг черешень. Цвіте «чорний принц» на початку травня, а родить все літо. Солодкі на смак ягоди мають характерний темно-червоний, майже чорний колір.

Розовинка рання

Розовинка родить рано, невибаглива до ґрунту і погодних умов, майже не потребує догляду. Ягоди соковиті, солодкі та підходять для консервації.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook