Соковита риба, запечена з помідорами (РЕЦЕПТ)

Смачно і корисно

Риба дуже корисна для нашого організму. Тому її треба вживати частіше. Пропонуємо вам спробувати цікавий рецепт.
 
Інгредієнти:
  • філе морської чи прісноводної риби - 700 г
  • помідори - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 3 зубчики
  • петрушка - пів пучка
  • сметана (20%) - 200 г
  • пшеничне борошно - 1 ч. л. (з гіркою)
  • напівтвердий сир - 100 г
  • соняшникова рафінована олія - 1 ст. л. (при потребі)
  • сіль - на смак

Якщо філе заморожене, його слід повністю розморозити й обсушити паперовим рушником. Філе розрізати на довільні шматки й викласти одним шаром у форму для запікання.

Зверху рівномірно розподілити вичавлений часник і щедро посолити. Якщо використовується нежирна риба, то її можна полити олією.

Ріпчасту цибулю дрібно порізати кубиками. Зелень петрушки подрібнити ножем. Помідори нарізати кружальцями товщиною 7-10 мм.

На рибу рівномірно викласти порізану цибулю і зелень петрушки (1 ст. л. посіченої петрушки відкласти). Зверху викласти помідори. Посолити й помістити у заздалегідь розігріту до 240 °С духовку на 20 хв.

Сметану посолити, ретельно перемішати з борошном і зеленню петрушки, що залишилася. Рибу вийняти з духовки, зверху рівномірно полити сметаною і притрусити тертим сиром.

Форму з рибою знову помістити в духовку ще на 15 хв.

Риба з помідорами готова.

Її можна подавати з відвареним рисом або картопляним пюре, щедро поливши їх юшкою, що утворилася під час запікання риби.

 

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook