Сода замість розпушувача у випічці: Коли можна заміняти, а коли не варто

Аби не зіпсувати смак

Рецепти випічки часто передбачають наявність соди або розпушувача. Часто господині замінюють пекарський порошок на соду й навпаки. Цього не варто робити...

У чому різниця соди й розпушувача

Розпушувач – це і є сода, але з додаванням зазвичай крохмалю. Соду заведено додавати у тісто, де є кислий продукт – кефір чи йогурт. При взаємодії буде хімічна реакція і, як результат, пишна випічка.

Якщо в рецепті немає кислого продукту, додавання соди ніяк не вплине на пишноту і випічка буде «дубовою».

Тому досвідчені кулінари не рекомендують міняти соду на розпушувач.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook