Смак із дитинства: простий рецепт пишних рогаликів, які підійдуть під будь-яку начинку

Такі рогалики з задоволенням уминатиме ваша сім’я

Щоб рогалики вийшли пишними та м’якими, важливо правильно зробити тісто. Крім вершкового масла й борошна використовуйте сметану. Таке тісто підійде під будь-яку начинку - джем, згущене молоко або сир. 

Джерело: kelbas_v в Instagram.

Інгредієнти:

  • борошно — 260 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана — 70 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 1 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль — 1/4 ч. л.

Сирна начинка:

  • сир – 200 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • ванільний цукор – 10-12 г.

До борошна додаємо м’яке вершкове масло. Треба перетерти все так, щоб утворилася крихта. Яйце збити з цукром та сіллю і додати до борошна з маслом. Потім додаємо сметану, розпушувач і замішуємо м’яке тісто. Відправляємо його в холодильник щонайменше на 30 хвилин.

За цей час готуємо начинку. Сир перетираємо через сито або пробиваємо блендером, додаємо цукор та ванільний цукор.

Дістаємо тісто із холодильника, ділимо на 4 частини. Кожну частину розкочуємо в тонке коло, ріжемо на 8 частин. На ширший край кладемо трохи начинки, загортаємо від широкого краю до вузького.

Рогалики викладаємо на лист, застелений пергаментом, змащеним олією. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові рогалики присипаємо цукровою пудрою.

Джерело: kelbas_v

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook