Смачно перезимувати: готуємо салати з помідорами та огірками – під кришку (РЕЦЕПТ)
Пропонуємо 2 простих варіанти смачних овочевих салатів на зиму
Закуска з помідорів, огірків, цибулі та перцю
Усі компоненти вказані з розрахунку на літрову банку.
Інгредієнти:
- середні огірки – 4 шт.
- помідори – 4 шт.
- болгарські перці – 2 шт.
- середні цибулини – 2 шт.
- пара зубчиків часнику
- трохи олії
- кропові парасольки – 2 шт. з насінням
- по 2 ст.л. солі та цукру
- 9% оцтовий розчин – 4 ч.л.
- чорний перець горошком – 6 шт.
Приготування:
Нарізаємо помідори великими часточками, огірки – кружечками, цибулю – півкільцями, часник – навпіл, а перці – товстими соломками.
На дно баночки заливаємо кілька столових ложок олії, тоді кладемо помідори, огірки, цибулю й перець шарами. На овочі викладаємо часникові зубчики та кропові парасольки.
Далі засипаємо сіль із цукром, вливаємо оцет. Доверху заповнюємо банки кип’ятком, поливаючи тонким струмком.
Ставлю банки на рушник у каструлю і заливаємо їх до плічок водою. Стерилізуємо 15 хв і відразу закручуємо металевими кришками.
Перевертаємо та загортаємо ковдрою до повного остигання.
Салат з помідорами та огірками
Цей ароматний салат можна їсти навіть у свіжомаринованому вигляді, присипавши зеленню, і поливши олією – вже через годину після нарізки.
З такої кількості овочів вийде близько 5-6 банок салату по 0,5 л.
Інгредієнти:
- по 0,5 кг білокачанної капусти, бурих помідорів, огірків і солодкого перцю
- ріпчасті цибулини – 3 шт.
- соковита морква – 3 шт.
- сіль без домішок – 1 ст.л. (без гірки)
- цукровий пісок – 50 г
- 9% оцет – 75 мл
- олія без запаху – ½ склянки
- ½ стручка гіркого перцю без насіння
- лавровий лист – 4-5 шт.
- чорний горошковий перець – 10 шт.
Приготування:
Тонкою павутинкою шаткуємо капусту, трохи присипаємо сіллю (із загальної кількості) і мнемо руками, щоб почав виділятися сік.
Помідори ріжуть часточками, а огірки – напівкружечками, моркву з перцем – соломкою.
Всі овочеві інгредієнти перемішують, тоді всипають цукор і залишок норми солі, далі вливаємо норму олії, кидаємо лавровий лист, горошковий перець і 2 ст.л. оцту від загальної норми.
Залишаємо заготівлю на годину.
Після цього ставимо заготовку на плиту, чекаємо, доки все закипить. Варимо 7-8 хв, весь час періодично помішуючи, щоб овочі не прилипли до дна. Наприкінці вливаємо оцет, перемішуємо.
Стерильні баночки заповнюють ще киплячою сумішшю до самого верху і закручують провареними у кип’ятку бляшаними кришками, перевертають і загортають ковдрою.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ