Смачний домашній квас: найкращий рецепт літнього напою із цикорію

Виходить, як бочковий, якого цього року вже й не знайдеш

Домашній квас, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і максимально схожим на бочковий варіант.

Приготувати його дуже просто, головне – дотримуватися правильних пропорцій, передає видання «Сім’я і дім»

Інгредієнти:

  • вода – 5 л
  • цикорій (напій «Ранок») – 2,5 ст. л.
  • лимонна кислота – 2 ч. л.
  • цукор – 300 г
  • сухі дріжджі – 1,5 ч. л. (якщо берете живі – 25-30 г)

Приготування:

Воду потрібно скип’ятити й додати в неї цикорій, цукор і лимонну кислоту.

Студимо отриманий напій до 36-37 градусів і вводимо туди дріжджі.

Тоді накриваємо все кришкою.

Через 2-3 год, коли з’явиться пінка, розливаємо у пляшки і ставимо в холодильник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook