Смачні та соковиті котлети за незвичайним рецептом: Саме такі готували наші бабусі

Смак, який ми пам’ятаємо з дитинства

Домашні котлети – це те, чого ніколи не буває багато. А відмовитися від страви, яку приготували наші мами чи бабусі взагалі неможливо. Це зазвичай – корона страва, рецепт якої зберігається у таємниці під сімома замками.

Секрет вдалих котлет, виявляється не лише у рецепті, а й в особливостях приготування. Втім, ви теж можете стати майстром у цій справі. Пропонуємо вам приготувати котлети за «правильним» рецептом.

Інгредієнти:

  • фарш (будь-який) – 600 г
  • чорний мелений перець – ½ ч.л.
  • цибуля – 100 г
  • кам’яна сіль – 1 ч.л.
  • картопля – 150 г
  • вода – 100 мл
  • часник (свіжий) – 4 зубчики
  • молоко – 100 мл
  • білий хліб – 80 г
  • домашній майонез – 80 г

Дрібно нарізаємо цибулю, додаємо до фаршу і гарно перемішуємо. Тоді пропускаємо часник через прес і теж додаємо до фаршу. Зрізаємо з хліба скоринки, перекладаємо м’якуш у глибоку миску й заливаємо молоком. Залишаємо на деякий час, щоб хліб увібрав молоко.

Натираємо на дрібній сиру картоплю у пюре і додаємо її до фаршу. Туди ж переміщаємо хліб, майонез, сіль і перець.

М’ясну масу треба добре вимішати руками і відбити, щоб фарш наситився киснем. А після цього накриваємо його харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 30 хвилин. Потім формуємо котлети і готуємо у духовці без паніровки.

Перекладіть котлети на деко з пергаментним папером і запікайте 10 хвилин при 210 градусах. Після цього потрібно дістати деко й додати воду. Відправляємо котлети назад у духовку ще на пів години, а потім смакуємо всією родиною.

Джерело:  Доброта

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook