Скумбрія у духовці: риба виходить соковита і з гарною скоринкою

А головне — корисно

Скумбрія – це вид риби, який має низку переваг. Від ціни і до властивостей. А головне, готувати скумбрію дуже просто і у ній немає великої кількості кісток.

Приготуйте скумбрію у духовці і ви отримаєте рум’яну і дуже смачну страву.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3 шт;
  • Будь-який мед – 3 ст. л.;
  • Соєвий соус – 3 ст. л.;
  • Олія – 3 ст. л.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Зелень – 1 пучок
  • Червона паприка – 1 ч. л.;
  • Сіль та перець – на смак.

Скумбрію почистити, зробити ножем неглибокі надрізи, посолити, поперчити, полити олією і розтерти руками або пензликом.

Тонко нарізати часник та лимон. Вкладіть все це у черевце кожної рибини.

Деко застелити фольгою і поставити на нього грати з духовки. На решітку викласти нафаршировану скумбрію.

Запікати в режимі «духовка+верхній гриль» при температурі 170 градусів 15 хвилин.

Поки риба запікається, приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус і мед.

Через 15 хвилин вийміть рибу, переверніть на інший бік і змастіть його соєво-медовим соусом. Знову поставте у духовку та запікайте ще 10 хвилин.

Готову скумбрію викласти на блюдо або одразу на порційну тарілку. І рясно змастити соєво-медовим соусом. Ось тепер скумбрія повністю готова і її можна подавати до столу.

Посипте рибу зеленню, солодкою або гострою паприкою і розкладіть скибочки лимона, соком з яких можна поливати вже оброблене на тарілці філе.

Рибка виходить дуже ароматна та смачна. Лимон, часник та зелень чудово доповнюють смак цієї ситної рибки.

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook