Скільки триватимуть оповіщення ТЦК чоловіків на вулицях

Військовик дав пояснення

Колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов розповів, що мобілізація, зокрема й оповіщення представниками Територіальними центрами комплектації на вулицях можуть тривати до тих пір, поки триватиме війна.

Однак вже восени, коли активність населення на вулицях прогнозовано збільшиться, реакція на силові методи з боку ТЦК може змінитись. Тож владі потрібно шукати інші варіанти проведення мобілізаційних заходів.

Мобілізаційні процеси будуть тривати, доки триватиме повномасштабна російсько-українська війна. Українська армія потребує різних типів ресурсів. Зокрема і людських. Це певною мірою може звучати цинічно, але найвагоміший фактор, який забезпечує успіх на полі бою – це навчений, забезпечений та вмотивований український військовослужбовець, – пояснив Владислав Селезньов.

Для того, аби військовозобов’язані чоловіки з’явились на полі бою, їх, за словами Владислава Селезньова, треба мобілізувати, провести з ними підготовку, перепідготовку, бойове злагодження, забезпечити уніформою, зброєю та технікою.

Говорити про певні проблеми та викривлення, які відбуваються в рамках мобілізації – важливо. Ніхто не має права порушувати закон. Громадяни повинні свідомо дотримуватися норм законодавства про мобілізацію, а представники ТЦК точно не мають права застосовувати фізичну силу, – пояснив військовик.

 Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook