Скільки резервістів потрапило до списків Міністерства оборони і хто це?

Їх достатньо для захисту Батьківщини, – кажуть у Міністерстві

Нині у Збройних Силах України немає проблем з організацією призову резервістів на збори, що зі свого боку дає підстави говорити про гарантоване доукомплектування військових частин до штатів воєнного часу в разі потреби, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на сайт Міністерства Оборони України.

Як повідомив Державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян під час форуму «Україна 30. Безпека держави».

На сьогодні з-поміж військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас за останні роки, починаючи з 2015 року, до військово-оперативного резерву зараховано близько 234 тис. осіб, що є основним джерелом для забезпечення оперативного доукомплектування військ мобілізаційними ресурсами.

Щодо підготовки резервістів, Державний секретар Міністерства оборони України розповів, що їхня підготовка здійснюється під час навчальних зборів як у складі бойових військових частин, так і в навчальних закладах Міністерства оборони, а також на курсах підготовки та підвищення кваліфікації при навчальних закладах.

На збір та підготовку особового складу резервістів у військових частинах відводиться 15 діб, а в навчальних закладах — 30.

Отже, в особливий період на військову службу можуть бути призвані громадяни України, які уклали контракти проходження служби у військовому резерві, а також ті, хто в обов’язковому порядку зараховані до військово-оперативного резерву.

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook