Скільки часу треба маринувати м'ясо на шашлик? Проста і зрозуміла технологія

Ділимося секретами і порадами, які в цю пору точно стануть вам у нагоді!

Смак шашлику залежить не лише від компонентів маринаду, але й від того, скільки часу м'ясо пробуло у ньому. Маринують шашлики абсолютно по-різному: добу, ніч або всього декілька годин... Але різниця – суттєва

Про всі нюанси маринування м'яса на шашлик розповіла фуд-блогерка Ольга Скавронська на своїй сторінці в Instagram.

Щоб шашлик вийшов дійсно смачним, важливо, аби м'ясо було не замороженим, а просто охолодженим.

Свіже молоде м'ясо можна просто посолити і поперчити – цього буде достатньо. Але якщо ви хочете надати м'ясу насичений аромат і незвичайний смак, то його все ж краще замаринувати.

Мінімальний час маринування курятини – 2 год, свинини – 4 год, яловичини і баранини – 6 год.

Немолоде м'ясо або м'ясо, в якості якого ви сумніваєтеся, обов’язково маринувати довше. Це пом'якшить волокна і зробить шашлик більш соковитим.

Використовуйте у маринаді інгредієнти, які мають антибактеріальні властивості, наприклад, ріпчасту цибулю, часник, імбир, оцет тощо

Маринувати м'ясо можна за кімнатної температури, але якщо ви плануєте маринувати м'ясо більше 2-х год – краще поставити його у холодильник.

Не маринуйте м'ясо в алюмінієвому посуді!!!

 

У ньому продукти окислюються і стають отруйними – ви реально можете отруїтися таким шашликом!

Найкраще підготувати глиняну, скляну чи емальовану ємність.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook