Скільки часу треба маринувати м'ясо на шашлик? Проста і зрозуміла технологія
Ділимося секретами і порадами, які в цю пору точно стануть вам у нагоді!
Смак шашлику залежить не лише від компонентів маринаду, але й від того, скільки часу м'ясо пробуло у ньому. Маринують шашлики абсолютно по-різному: добу, ніч або всього декілька годин... Але різниця – суттєва
Про всі нюанси маринування м'яса на шашлик розповіла фуд-блогерка Ольга Скавронська на своїй сторінці в Instagram.
Щоб шашлик вийшов дійсно смачним, важливо, аби м'ясо було не замороженим, а просто охолодженим.
Свіже молоде м'ясо можна просто посолити і поперчити – цього буде достатньо. Але якщо ви хочете надати м'ясу насичений аромат і незвичайний смак, то його все ж краще замаринувати.
Мінімальний час маринування курятини – 2 год, свинини – 4 год, яловичини і баранини – 6 год.
Немолоде м'ясо або м'ясо, в якості якого ви сумніваєтеся, обов’язково маринувати довше. Це пом'якшить волокна і зробить шашлик більш соковитим.
Використовуйте у маринаді інгредієнти, які мають антибактеріальні властивості, наприклад, ріпчасту цибулю, часник, імбир, оцет тощо
Маринувати м'ясо можна за кімнатної температури, але якщо ви плануєте маринувати м'ясо більше 2-х год – краще поставити його у холодильник.
Не маринуйте м'ясо в алюмінієвому посуді!!!
У ньому продукти окислюються і стають отруйними – ви реально можете отруїтися таким шашликом!
Найкраще підготувати глиняну, скляну чи емальовану ємність.
Радіо Трек: НОВИНИ