Схоже на «зелений борщ»: суп із кропивою та яйцем перевершить всі ваші очікування! (РЕЦЕПТ)

Надзвичайно смачна й корисна страва для всієї родини

Для такого супу ідеально підійде молода кропива, збирати яку краще у себе на ділянці. Або ж принаймні не біля дороги!

Варити суп з кропивою можна як на воді, так і на м’ясному бульйоні – кому як більше до вподоби. Орім кропиви, в суп додають картоплю, щавель, курячі яйця чи галушки, а при подачі на стіл додають сметану

Інгредієнти:

  • кропива – кілька жмень
  • картопля – 5-6 шт.
  • курка – 400 г
  • морква – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія

Приготування:

Листя кропиви треба відокремити від стовбурів і обдати окропом.

Нагадуємо, що для супу підходять лише ніжні молоді листочки!

Заздалегідь відварену курку виймаємо з киплячого бульйону та опускаємо в каструлю нарізану кубиками картоплю.

Цибулю теж нарізаємо кубиками й обсмажуємо на середньому вогні 4-5 хв. Туди ж додаємо натерту на крупній терці моркву. Обсмажуємо овочі до готовності, а тоді додаємо їх у киплячий бульйон.

 

Тепер викладаємо листя кропиви і розділене на волокна або ж дрібно нарізане куряче м’ясо.

Доводимо до кипіння і солимо собі до смаку

Тоді в окремій мисці збиваємо куряче яйце і тонкою цівкою вливаємо його у киплячий суп. При цьому, суп краще постійно перемішувати.

Накриваємо каструлю кришкою, знімаємо з плити і даємо супу постояти 10-15 хв.

До столу краще подавати його зі сметаною чи майонезом.

Джерело: СМАЧ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook