Частину Рівного хочуть захопити через суди і фальшиві документи? (ФОТО)

«Невидима» забудова

Громадські активісти Рівного знову б'ють на сполох через Пагорб Слави.

Завтра у Києві, в господарському суді, відбудеться розгляд касаційної скарги фірми «Офіс-дизайн», яка все ж прагне отримати у власність 8 соток на прилеглій до вул. Київської території, навпроти Обласної лікарні.

Примітно, що за результатами досліджень хмельницьких експертів, найнятих забудовником, у спірному місці ...вже є забудова, яка належить фірмі.

За словами місцевих активістів, «Офіс-дизайн» має хмельницькі корені, що могло вплинути на рішення найнятої нею експертної комісії. 

У відповідь рівненське об’єднання «Захистимо Рівне» найняло власних експертів, які доводґть, що забудови на спфірній території там немає ні де факто, ні де юре.

У 2016-му поліція вже відкривала кримінальне провадження за фактом підробки документів, а у 2014 – за фактом захоплення землі.

Нагадаємо, що тоді «Офіс-дизайну» видали на спірній території ділянку для зведення кафе, втім, як вважається, орендар захопив значно більшу частину землі, огородивши територію парканом і виривши там котлован.

Тоді громадські активісти власноруч знесли огорожу.

Сьогодні ж громадські активісти зібралися біля приміщення поліції у Рівному.

Напередодні судового засідання у Києві вони вирішили дізнатися про хід поліцейського розслідування та чому досі нікого не притягнули до відповідальності.

От що розказує член громадського об’єднання «Захистимо Рівне» Святослав Клічук:

Зібрались сьогодні тут, аби нагадати поліції про ті кримінальні справи, які вже тягнуться: одна більше трьох років, одна – більше року.

 

Результатів немає, і в нас є підозри, що ніхто не буде покараний. А це має певні наслідки.

 

Адже завтра буде суд, на якому не вистачатиме тих висновків поліції, не вистачатиме тих імен і прізвищ порушників. Є навіть збитки, які місто понесло.

Йдеться про незаконно спиляні дерева, а також виритий котлован.

Місто має громадський проект благоустрою в тій зоні, втім немає грошей, аби прибрати яму.

На все це треба близько мільйона гривень, кажуть активісти.

 

Їх має відшкодувати фірма «Офіс-дизайн», яка натомість не планує програвати суд і забрати землю собі.

Пізніше до людей вийшов керівник слідчого відділу Нацполіції Олександр Панасюк.

На питання активістів про допитаних нічого конкретного сказати не зміг.

Втім, під тиском громадськості зазначив, що в поліції протягом десяти днів мають закрити кримінальне провадження щодо підробки документів і знайти винних.

Щодо захоплення землі, то невідомо, коли завершиться розслідування і якими будуть результати. 

Додамо, що активісти також проситимуть у міської влади оприлюднити всі містобудівні умови та обмеження за останні п’ять років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook