Школярі у Зарічному отруїлися недовареними яйцями

З них виділили сальмонелу

Ця ж бактерія була в організмі 18 школярів, які захворіли після обіду у шкільній їдальні Зарічненської школи-гімназії. Такі результати перевірки бактеріологічної лабораторії обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я.

Харчування у школі здійснювало товариство «Транс логістик центр» з міста Вишневе Київської області. А яйця були завезені з Тернопільської птахофабрики.

Втім, начальник управління безпечності харчових продуктів обласної Держпродспоживслужби Олександр Костюк каже, що дослідження причин отруєння школярів ще не остаточне:

На сьогодні ми ще не отримали повний результат дослідження з підписом. Це лише таке нам повідомив наш лабораторний центр, що виділили сальмонелу у варених яйцях. Сьогодні ще тривають дослідження сирих яєць, інших харчових продуктів, які були там. Так що це ще не кінцеве дослідження. Нашої лабораторії результати вже завтра чи у понеділок остаточно будуть виписані.  

За словами Олександра Костюка, оскільки у варених яйцях була сальмонела, отже, їх не доварили. Окрім цього, у шкільній їдальні неправильно зберігали продукти. Приміром, м’ясо лежало у  холодильнику разом з іншою їжею.

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook