Шість смачних страв на вечерю, які можна приготувати за 10-15 хв (РЕЦЕПТИ)

А деякі – навіть швидше

Смачна їжа здатна перетворити звичайний вечір у щось особливе. А якщо вечеря при цьому ще й швидко готується, то це в рази приємніше

Ми підібрали 6 рецептів, які можна приготувати буквально за 10-15 хв До речі, більшість страв готується з простих інгредієнтів, які обов'язково знайдуться у Вашому холодильнику. 

Омлет в духовці на сирній подушці з помідорами

Нам потрібно:

  • яйця – 3-4 шт.
  • твердий сир – 150 г
  • помідори – 2 шт. (середні)
  • молоко – 1/3 склянки
  • сіль, перець, французькі трави – до смаку

Приготування:

Яйця збиваємо з молоком, додаємо спеції. Дно посудини, в якій будемо готувати омлет, викладаємо порізаним сиром, а зверху кладемо помідори. Все це заливаймо яєчно-молочною сумішшю і ставимо в попередньо розігріту духовку на 5-10 хв.

Салат з яйцем, беконом і пармезаном

Нам потрібно:

  • хліб білий – 150 г
  • салат – 300 г
  • яйце – 4 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • бекон – 70 г
  • лимон – ½ шт.
  • пармезан – 25 г
  • чорний перець, сіль – до смаку
  • оливкова олія – ​​25 мл

Приготування:

Розчавити, почистити і дрібно нарізати зубчик часнику. Зрізати кірку з хліба і порвати на шматочки руками. Скропити олією і посипати часником, посолити й поперчити хліб, поставити на запікання в духовку на 5 хв.

Тим часом відварюємо яйця, натираємо сир і дрібно нарізаємо бекон.

Вичавлюємо сік з лимона, змішуємо його з олією і рештою часнику, перчимо. Рвемо руками листя салату, заливаємо заправкою, кладемо бекон, хліб, пармезан і яйця та перемішуємо.

Картопляні оладки

Нам потрібно:

  • картопля – 6-7 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 2 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • олія – для смаження
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Готуємо картопляне тісто: чистимо і натираємо на крупній терці картоплю, чистимо й нарізаємо маленькими кубиками цибулю. Вбиваємо сюди яйце, додаємо борошно, солимо, перчимо і додаємо чавлений часник. Гарно все перемішуємо.

Розігріваємо сковорідку з олією, викладаємо оладки великою ложкою і трохи причавлюємо, щоб все добре просмажилось. Смажимо приблизно по 5 хв з кожного боку.

Салат «Калейдоскоп»

Нам потрібно:

  • болгарський перець – 1 шт.
  • куряче філе (відварене) – 250 г
  • кукурудза – 180 г
  • огірок (свіжий) – 1 шт.
  • зелень, сіль, перець, майонез – до смаку

Приготування:

М’ясо, перець та огірок нарізаємо великими кубиками, цибулю – трохи меншими. Додаємо кукурудзу, майонез, зелень, солимо й перчимо.

Майонез, до речі, можна замінити йогуртом.

Цвітна капуста, запечена у вершках

Нам потрібно:

  • цвітна капуста – 1 шт.
  • вершки (10%) – 200 мл
  • сир – 100-150 г
  • олія – 2 ст.л
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття й опускаємо в каструлю з підсоленою водою. Відварюємо 5 хв, зливаємо воду і заливаємо холодною.

Натираємо сир, змішуємо з вершками, сіллю і перцем.

Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо суцвіття капусти, заливаємо сирно-вершковою сумішшю і ставимо у розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо 10 хв.

Паста з морепродуктами у вершках

Нам потрібно:

  • паста лінґвіне – 400 г
  • морський коктейль – 500 г
  • вершки – 300 мл
  • часник – 2 зубчики
  • цибуля шалот – 2-3 шт.
  • оливкова олія
  • сіль, перець, мускатний горіх, базилік

Приготування:

Варимо пасту al dente.

Тим часом нарізаємо цибулю і часник, обсмажуємо їх на оливковій олії до м'якості, додаємо вершки, солимо, перчимо й додаємо туди ж мускатний горіх і ще трохи тримаємо на вогні.

Додаємо в соус морепродукти, кілька хвилин їх прогріваємо й додаємо пасту. Прикрашаємо страву базиліком.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook