Шість смачних страв на вечерю, які можна приготувати за 10-15 хв (РЕЦЕПТИ)
А деякі – навіть швидше
Смачна їжа здатна перетворити звичайний вечір у щось особливе. А якщо вечеря при цьому ще й швидко готується, то це в рази приємніше
Ми підібрали 6 рецептів, які можна приготувати буквально за 10-15 хв
Омлет в духовці на сирній подушці з помідорами
- яйця – 3-4 шт.
- твердий сир – 150 г
- помідори – 2 шт. (середні)
- молоко – 1/3 склянки
- сіль, перець, французькі трави – до смаку
Яйця збиваємо з молоком, додаємо спеції. Дно посудини, в якій будемо готувати омлет, викладаємо порізаним сиром, а зверху кладемо помідори. Все це заливаймо яєчно-молочною сумішшю і ставимо в попередньо розігріту духовку на 5-10 хв.
Салат з яйцем, беконом і пармезаном
- хліб білий – 150 г
- салат – 300 г
- яйце – 4 шт.
- часник – 2 зубчики
- бекон – 70 г
- лимон – ½ шт.
- пармезан – 25 г
- чорний перець, сіль – до смаку
- оливкова олія – 25 мл
Розчавити, почистити і дрібно нарізати зубчик часнику. Зрізати кірку з хліба і порвати на шматочки руками. Скропити олією і посипати часником, посолити й поперчити хліб, поставити на запікання в духовку на 5 хв.
Тим часом відварюємо яйця, натираємо сир і дрібно нарізаємо бекон.
Вичавлюємо сік з лимона, змішуємо його з олією і рештою часнику, перчимо. Рвемо руками листя салату, заливаємо заправкою, кладемо бекон, хліб, пармезан і яйця та перемішуємо.
Картопляні оладки
- картопля – 6-7 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно – 2 ст.л.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- олія – для смаження
- сіль, перець – до смаку
Готуємо картопляне тісто: чистимо і натираємо на крупній терці картоплю, чистимо й нарізаємо маленькими кубиками цибулю. Вбиваємо сюди яйце, додаємо борошно, солимо, перчимо і додаємо чавлений часник. Гарно все перемішуємо.
Розігріваємо сковорідку з олією, викладаємо оладки великою ложкою і трохи причавлюємо, щоб все добре просмажилось. Смажимо приблизно по 5 хв з кожного боку.
Салат «Калейдоскоп»
- болгарський перець – 1 шт.
- куряче філе (відварене) – 250 г
- кукурудза – 180 г
- огірок (свіжий) – 1 шт.
- зелень, сіль, перець, майонез – до смаку
М’ясо, перець та огірок нарізаємо великими кубиками, цибулю – трохи меншими. Додаємо кукурудзу, майонез, зелень, солимо й перчимо.
Майонез, до речі, можна замінити йогуртом.
Цвітна капуста, запечена у вершках
- цвітна капуста – 1 шт.
- вершки (10%) – 200 мл
- сир – 100-150 г
- олія – 2 ст.л
- сіль, перець – до смаку
Капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття й опускаємо в каструлю з підсоленою водою. Відварюємо 5 хв, зливаємо воду і заливаємо холодною.
Натираємо сир, змішуємо з вершками, сіллю і перцем.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо суцвіття капусти, заливаємо сирно-вершковою сумішшю і ставимо у розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо 10 хв.
Паста з морепродуктами у вершках
- паста лінґвіне – 400 г
- морський коктейль – 500 г
- вершки – 300 мл
- часник – 2 зубчики
- цибуля шалот – 2-3 шт.
- оливкова олія
- сіль, перець, мускатний горіх, базилік
Варимо пасту al dente.
Тим часом нарізаємо цибулю і часник, обсмажуємо їх на оливковій олії до м'якості, додаємо вершки, солимо, перчимо й додаємо туди ж мускатний горіх і ще трохи тримаємо на вогні.
Додаємо в соус морепродукти, кілька хвилин їх прогріваємо й додаємо пасту. Прикрашаємо страву базиліком.
Радіо Трек: НОВИНИ