Шикарні квашені помідори у відрі за бабусиним рецептом: будуть готові через 4 дні
Така закуска подобається багатьом і швидко готується
Квашені помідори більшість господинь заготовляють саме у відрі, бо ласувати такою закускою можна вже за кілька днів. Пропонуємо перевірений «бабусин» рецепт пікантної томатної закуски.
Інгредієнти:
- 8-10 кг — томатів;
- 5 л — води;
- 2 склянки — солі;
- 5 ст.л — цукру з гіркою;
- 10 зубчиків — часнику;
- 1 болгарський — перець;
- 1 ст.л гірчичного — порошку;
- листя смородини та вишні;
- 1 корінь — хрону.
Вибрати треба щільні неушкоджені помідори, вимити під проточною водою.
У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику. На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін.
Взяти половину томатів, зверху додати часник і зелень. Викласти помідори, що залишилися, знову накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею.
Залити розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати.
Якщо хочете, щоб помідори були готові через 4 дні, залиште відро за кімнатної температури. Якщо ви приберете ємність у прохолодне місце, то квашені помідори можна буде куштувати через місяць.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ