Шикарні квашені помідори у відрі за бабусиним рецептом: будуть готові через 4 дні

Така закуска подобається багатьом і швидко готується

Квашені помідори більшість господинь заготовляють саме у відрі, бо ласувати такою закускою можна вже за кілька днів. Пропонуємо перевірений «бабусин» рецепт пікантної томатної закуски.

Інгредієнти:

  • 8-10 кг — томатів;
  • 5 л — води;
  • 2 склянки — солі;
  • 5 ст.л — цукру з гіркою;
  • 10 зубчиків — часнику;
  • 1 болгарський — перець;
  • 1 ст.л гірчичного — порошку;
  • листя смородини та вишні;
  • 1 корінь — хрону.

Вибрати треба щільні неушкоджені помідори, вимити під проточною водою.

У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику. На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін.

Взяти половину томатів, зверху додати часник і зелень. Викласти помідори, що залишилися, знову накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею.

Залити розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати.

Якщо хочете, щоб помідори були готові через 4 дні, залиште відро за кімнатної температури. Якщо ви приберете ємність у прохолодне місце, то квашені помідори можна буде куштувати через місяць.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook