Шикарне пюре з картоплі в мундирі: дуже смачно, ще й швидко готується (РЕЦЕПТ)

Така страва буде кориснішою за традиційне пюре

Найцінніші компоненти у картоплі містяться під шкіркою. Коли ви очищаєте бульби перед варінням, то знижуєте таким чином їх цілющі властивості. Якщо ж хочете приготувати справді смачне, ароматне та ще й корисне картопляне пюре, візьміть на озброєння цей рецепт

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • молоко - ½ склянки
  • масло вершкове - 2 ст.л.
  • сіль, перець - до смаку

Приготування:

Картоплю добре миємо і максимально вичищаємо шкірку від землі. Кладемо у каструлю, наливаємо воду й ставимо відварюватись. Щойно картопля буде готова, зливаємо воду, а саму бульбу розрізаємо навпіл.

Картопля має бути ще гарячою – приготувати пюре з бульб, що вже остигли, не вийде

Над глибокою мискою встановлюємо решітку для випікання, зверху кладемо половинку картоплі й натискаємо долонею. М'якуш впаде у миску, а шкірка залишиться зверху. Повторюємо цей трюк з усіма картоплинками.

Тоді вливаємо у миску гаряче молоко, додаємо вершкове масло, солимо та перчимо до смаку. Гарненько перемішуємо.

Якщо раптом консистенція вас не влаштовує - можна додатково пом’яти картоплю товкачем, аби пюре стало максимально однорідним і ніжним

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook