Щоб рік був багатим: що має бути на столі у Щедрий вечір, 13-го січня

Цього разу стіл має «ломитися» від усіляких наїдків!

13 січня, напередодні Старого Нового року, який також називають днем Святого Василя, в Україні відзначають Щедрий вечір (це свято ще називають Маланкою). Цей день має безліч традицій, одна із яких – щедрий святковий стіл із різноманітними стравами.

Їжа цього вечора відіграє особливо важливу роль, оскільки вважається, що саме від різноманітності столу залежатиме, наскільки щедрим буде весь ваш рік

У меню має бути багато ситних страв.

Причому готувати рибу сьогодні не бажано, адже повір'я кажуть, що, якщо на столі є риба, щастя та багатство «відпливуть»

Що має бути на столі у Щедрий вечір – меню

  • Багата кутя - це символ багатства і процвітання всієї родини.
  • Узвар - цей напій приносить здоров'я кожному, подається на стіл теплим.
  • Борщ із булочками - це традиційна страва, яку готують у Щедрий вечір виключно господині.
  • Пироги чи млинці - їх готують усією сім'єю, аби рік був багатим та плідним. Це може бути як м’ясна страва, так і десерт із сиром,  ягодами або згущеним молоком.
  • Вареники - цю страву готують господині, щоб заховати туди щасливі знаки. Кому попадеться монетка, той буде багатий весь рік.
  • Холодець - він обов'язково готується зі свинини, адже Василь – покровитель свинарів.
  • М'ясні страви - бажано приготувати кілька страв зі свинини. Зазвичай, господині запікали і тушкували свинину з грибами.

Читайте також: 16 кращих щедрівок для великих та малих (+ВІДЕО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook