Що взяти з собою на пікнік? Смачні легкі закуски до шашлику (РЕЦЕПТИ)

Оберіть щось із цього списку і не прогадаєте!

Сезон шашликів у самому розпалі. М’ясо, приготоване на мангалі, безсумнівно, неперевершене, але не варто забувати і про овочі, які стануть прекрасним доповненням до основної страви

Які смачні закуски до шашлику можна легко і головне – без проблем – приготувати з овочів або інших інгредієнтів – розповідаємо далі.

Картопля на грилі

Смажена на грилі або мангалі картопля – ідеальне доповнення до курки, ковбасок чи будь-якого іншого виду смаженого м’яса.

Головне – взяти з собою фольгу, аби все не згоріло

Інгредієнти:

  • молода картопля - 5-7 шт.
  • приправа «Прованські трави»
  • олія - 100 г;
  • часник - 2-3 зуб.
  • сіль - до смаку

Приготування:

Картоплю треба очистити, вимити, просушити й нарізати на четвертинки. Але у випадку з молодою картоплею можна обійтися й без чистки.

Картоплю натираємо олією, спеціями і пропущеним через прес часником. Потім загортаємо її в алюмінієву фольгу і смажимо від 40 хв до години, іноді перевертаючи.

Овочеві шашлички

Для приготування цієї страви знадобляться спеціальні бамбукові палички, схожі на шампури.

Інгредієнти:

  • цукіні – 2 шт.
  • печериці великі – 10 шт.
  • перець – 2-3 шт.
  • сіль, перець – до смаку
  • олія 150 г

Приготування:

Перець, кабачки та гриби слід промити, а потім ретельно обсушити. Наріжте овочі смужками і натріть їх сіллю, перцем та олією.

Підготовлені таким чином інгредієнти слід надіти на шампури і смажити на грилі близько 15 хв. Не забувайте перевертати овочі під час смаження.

Часникові хлібці

Закуска готується швидко, але масло із холодильника дістаньте заздалегідь, щоб воно стало м’яким.

Інгредієнти:

  • багет – 1 шт.
  • масло вершкове – 70 г
  • часник – 5 зуб.
  • петрушка – 3-4 гілочки
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Багет нарізати на порції однакової ширини. Розм’якшене вершкове масло змішати із сіллю, перцем, рубаною петрушкою і пропущеним через прес часником. Готовою сумішшю потрібно змастити шматочки багету з одного боку. Закуску краще смажити на тій стороні, яка не була покрита олією.

Джерело: joy-pup.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook