Що відбувається з овочами у холодильнику, і як довго їх можна зберігати

Найкорисніші овочі бувають у момент, коли їх тільки зірвали з грядки

 Під час тривалого зберігання у холодильнику, овочі втрачають свої поживні властивості.

Найвищу цінність овочі мають у момент, коли їх тільки зібрали. Адже у момент коли овочі залишають ґрунт, вони втрачають  джерело поживних речовин і енергії, каже доктор Люсія Гарсія.

Зібрані овочі уже використовують власні поживні речовини аби підтримати життя своїх клітин. Тож чимало поживних речовин легко втрачаються.

Водночас зберігання у холодильнику не перешкоджає втраті поживних речовин. Це тільки продовжує термін придатності, і запобігає псуванню.

Наприклад овочі, які зберігають впродовж 7 днів при температурі 20 градусів, втрачають 95% вітаміну С. Натомість якщо зберігати їх у холодильнику впродовж тижня, то вони втратять тільки 75% вітаміну С.

 

Оптимальний термін зберігання овочів у холодильнику 2-3 дні.

Для зберігання корисних і поживних речовин овочі найкраще зберігати у морозильнику.

Джерело РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook