Що туристам ніколи не варто замовляти в місцевих ресторанах: Італійські шеф-кухарі розкрили секрет

Висока кухня Італії часто є перебільшенням

Італійці насправді не їдять багато популярних у світі страв «італійської кухні». Ви напевно хоча б раз чули фразу «Ніколи не замовляйте капучино в Італії». Виявляється, це далеко не єдиний «гастрономічний гріх», притаманний туристам, які приїжджають на відпочинок до цієї популярної серед гурманів країни.

Італійські шеф-кухарі розповіли, від замовлення яких страв туристам варто відмовитися в місцевих ресторанах.

Спагеті болоньєзе

Це одна з найпопулярніших страв у світі, в ресторанах Італії просити її приготувати не варто. Іноді туристи очікують у меню певних страв, наприклад, спагеті болоньєзе або спагеті з фрикадельками, які зазвичай не зустрічаються у справжній італійській кухні. Італійці не їдять таке поєднання продуктів.

Для соусу болоньєзе вони використовують інші види пасти, здебільшого яєчне тісто, як-от тортелліні, равіолі, каннеллоні, лазанью та пасту з сімейства тальятелле, каже  італійський шеф-кухар гранд-готелю Villa Serbelloni Етторе Боккья.

Салат «Цезар»

Популярний у всьому світі салат «Цезар» відсутній у меню справжніх італійських ресторанів. І, як додає Етторе, «для нас салат – це всього лише гарнір до основної страви», а не закуска.

Хліб з оливковою олією та оцтом

Любите замочувати шматок свіжого хліба в оцті або олії перед їжею? Це не по-італійськи. Традиційний ресторан зустріне гостей «хлібним кошиком і гріссіні (хлібними паличками)».

Часниковий хліб

Етторе каже, що багато туристів «вірять, що такі страви, як часниковий хліб, є справжніми італійськими творіннями, але це здебільшого американсько-італійські творіння».

Піца пепероні

Це улюблена страва багатьох туристів, але вам слід «бігти», якщо ви бачите в меню піцу пепероні, кажуть у La Mia Mamma. За їхніми словами, традиційна піца з ковбасками в Італії називається «diavola» і використовує «злегка гостру салямі».

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook