Що робити зі «старим» салом? З цією хитрістю воно буде знову, як свіже

Як повернути салу смак і вигляд

Сало, що залежалося, неапетитне на тлі свіжого і нерідко його відправляють на корм синицям. Таке може статися, якщо сало зберігали у морозильнику дуже довго.

Є одна хитрість, яка дозволить освіжити продукт, навіть якщо той всох і задубів. Можна пропустити сало через м’ясорубку разом із часником і буде готовий чудовий шпик. Але якщо хочеться самого сала в живому вигляді, а не продукт переробки, то діємо так.

Як освіжити сало:

Дайте шматку зігрітися, якщо він з морозилки, а якщо ні – наріжте дрібними та однаковими шматками.

Складіть заготовки в каструлю та залийте водою.

За смаком можна додати спеції та трави.

Ставимо каструлю із салом на плиту та нагріваємо на слабкому вогні протягом 20 хвилин.

Потім дістаємо сало з води, даємо охолонути і обсохнути. Зберігаємо в холодильнику.

Після цієї процедури сало стане м’якшим, але й не звариться. Головне при цьому нагрівати його на повільному вогні та стежити за тим, щоб вода не закипіла.

Раніше ми писали таке:

Мариноване сало по-українськи з оцтом і часником: їстимуть навіть ті, хто не любить сало

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook