Що робити, якщо волосся пушиться, як кульбабка: Розповідає перукарка з досвідом

Є дієве рішення

Часто, жінки скаржаться на те, що їх волосся пушиться та виглядає. Та це може означати, що волосся пересушене чи пошкоджене. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна з посиланням на перукарку та стилістку по волоссю Руслану Бєлу в Instagram.

Що треба знати про пористе волосся

Експертка розказала, що пористе, пересушене та пошкоджене волосся це три різні структури волосини. І кожна з них потребує різного догляду та різних засобів догляду.

Пористість волосся - це здатність волосини поглинати й підтримувати вологу. Пориста волосина поглинає багато вологи, але і швидко втрачає її.
Чим менше вологи у волосині, тим більше вона закручена, а отже більше пориста.

- Так, якщо ти кучеряшка від природи і не фарбована - твоє волосся пористе. Це твоя особливість і родзинка. У такої структури є свої переваги, тому люби, доглядай і не добивай», - написала Руслана.

За її словами, пористе від природи волосся не зміниш нічим. Воно особливо потребує зволоження. А от неправильний догляд кучерявого волосся перетворює локони на пух.

- Щоб «збити» цей пух та зробити виразні кучері, для догляду треба обирати щільні кремоподібні продукти, - радить перукарка.

Неякісне фарбування волосся та неправильно підібраний догляд може змінити пористість волосся з низької або нормальної пористості на високу.

Якщо у вас непористе волосся, та воно стало виглядати таким, швидше за все воно сильно пересушене. Сухе волосся також набирає об’єм, погано вкладається та пушитися.

Що робити з таким волоссям

  • Пошкоджене волосся треба захистити від факторів, які його пошкоджують (доглядові засоби, які не підходять за типом волосся та тощо)
  • Варто зважати й на товщину волосини доглядовий продукт все ж підбирається індивідуально.
  • Після того, як ви виведете волосся зі стану пересушеного чи пошкодженого, потрібно буде знову індивідуально змінити догляд.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook