Що приготувати з кабачків? ТОП-5 незвичайних страв на будь-який смак (ФОТО)
Смачні рецепти на кожен день і на свято


Кабачок – надзвичайно корисний дієтичний овоч. У ньому міститься багато мінеральних солей, які добре впливають на шлунково-кишковий тракт, а також вітаміни С, В1 та В2, каротин і нікотинова кислота, що роблять ці овочі практично обов’язковими для вживання людьми з цукровим діабетом чи хворобами серця або крові
Сезон кабачків незабаром розпочнеться. Зараз їх можна придбати у будь-якому супермаркеті, магазині чи на ринку — за помірну суму.
Якщо теж любите цей овоч, але стандартні рецепти вам вже трохи набридли, пропонуємо кілька варіантів надзвичайно смачних страв, які можна приготувати з кабачків або з їх додаванням
Легкий салат із кабачків


Такий салатик сподобається тим, хто намагається підтримувати гарну форму. Він виходить легким і дуже апетитним, тож готувати його можна хоч щодня, змінюючи лише соус, аби страва не приїдалася.
Інгредієнти:
- кабачок - 2 шт.
- сир «Фета» - 100 г
- часник - 2 зубчики
- стебло селери – половинка
- помідор – половинка
- грецький йогурт - 1 ст. л
- зелень
- сіль, перець - до смаку
У чашу блендера кладемо сир, часник, нарізаний шматочками помідор і селеру, а також подрібнену зелень, грецький йогурт, сіль і перець. Все збиваємо до однорідної маси, а вже готову заправку лишаємо настоятися.
Кабачки промиваємо і нарізаємо тонкими пластинками, а тоді - соломкою. Перекладаємо у глибокий салатник і додаємо соус.
Макарони з кабачком
Така страва стане чудовою вечерею. Вона швидко готується і ще швидше – з’їдається
Інгредієнти:
- макарони - 150-200 г
- кабачок – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- часник, сіль, перець і приправи - до смаку
Відварюємо макарони.
Доки вони готуються, розігріваємо велику сковорідку. Протягом 10 хв обсмажуємо на ній нарізані тонкою соломкою кабачки, помідор і часник. Підсолюємо і перчимо, а тоді – додаємо макарони. Смажимо ще 5 хв.
За бажання до такої страви можна додати сир чи будь-яке м’ясо – від цього вона стане лише смачнішою.
Соковиті курячі котлети з кабачком
Кабачок у цих котлетах практично не відчувається, але прекрасно доповнює куряче м'ясо. Котлети можна подавати з будь-яким гарніром або ж їсти просто з хлібом.
Дуже круте поєднання таких котлет із пюре з цвітної капусти чи звичайним картопляним.
Інгредієнти:
- куряче філе – 600-700 г
- кабачки - 300 г
- цибуля – 2 шт. (невеликі)
- жовтки з яєць – 2 шт.
- майонез – 2 ст.л.
- гірчиця – 1 ст.л.
- борошно (пшеничне або рисове) – ½ склянки
- олія – 4 ст.л.
- сіль, перець - до смаку
Добре вимитий кабачок натираємо на тертці в друшляк, солимо і перемішуємо. У такому вигляді лишаємо його на 5 хв, а потім - віджимаємо кабачок від зайвого соку і перекладаємо в миску.
Цибулю чистимо і ріжемо невеликими шматочками, кладемо в чашу блендера і подрібнюємо. Куряче філе нарізаємо середніми шматочками і теж подрібнюємо блендером.
Підготоване м'ясо і цибулю додаємо до кабачків. Туди ж кладемо курячі жовтки, сіль, перець, майонез, гірчицю і все добре змішуємо.
Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хв.
Присипаємо борошном дошку. Ложкою набираємо трохи фаршу і формуємо котлетки, які викладаємо на дошку. Зверху присипаємо їх борошном.
У сковороду наливаємо олію і добре її розігріваємо. Вкладаємо котлетки та обсмажуємо з обох сторін до появи рум'яної скоринки.
Кабачковий торт
Це легка у приготуванні та надзвичайно смачна закуска-салат. Підійде як для звичайного перекусу, так і для святкового столу
Інгредієнти:
- кабачки - 4 шт.
- кріп або кінза – пучок
- яйця – 3 шт.
- борошно - 5 ст.л.
- сіль і перець - до смаку
Для начинки:
- помідори - 5 шт;
- майонез - 5 ст.л;
- часник – 4 зубчики.
Добре промиті кабачки треба натерти на великій тертці. Підсолити і залишити на 15 хв. Тоді кабачкову масу віджати від соку і перекласти у глибоку миску. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізану зелень та яйця. Добре перемішати, а тоді – додати борошно і вимішати ще раз. Отриману масу розділити на 4-5 частин, які смажитимуться по черзі.
На невеликій сковороді розігріваємо олію. Кабачкову масу викладаємо на сковороду, розрівнюючи лопаткою, аби вийшов один великий млинець. Обсмажуємо з обох сторін до рум'яної скоринки.
В окремій мисці мішаємо майонез і чавлений часник.
Отримані кабачкові млинці викладаємо на плоску тарілку. Кожен з них змащуємо столовою ложкою майонезу з часником і викладаємо зверху тонко нарізані помідори. Останній млинець також мажемо соусом із часником і прикрашаємо.
Перед подачею на стіл такий тортик має трохи настоятися у холодильнику. Для цього вистачить години часу.
Салат із кабачків і бринзи
Дуже смачний літній салат, який цілком може бути самостійною стравою. Маленька підказка: за бажання у салат можна додати нарізані кубиками обсмажені сухарі, збризнуті олією та присипані спеціями.
Інгредієнти:
- кабачки – 400 г
- солоний сир (бринза або фета) - 100 г
- рукола чи інша зелень – пучок
- насіння соняшника - 1 ст.л.
- олія - 1 ст.л.
- лимонний сік - 2 ч.л.
- сіль, перець - до смаку
Кабачки порізати тонкими кружечками, посолити і поперчити, а тоді - обсмажити на олії до легкого зарум'янювання. Разом з кабачками треба злегка обсмажити насіння.
Викласти кабачки на тарілку, остудити, присипати насінням і зеленню. Зверху викласти порізану брусочками фету. Поперчити і полити рослинною олією, змішаною з лимонним соком.
Салат можна їсти як теплим, так і охолодженим.
Радіо Трек: НОВИНИ