Що потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло: перевірені поради
Щоб молоко не скисало
Пастеризація чи кип'ятіння молока — найперший засіб проти його скисання. Молоко, яке не пройшло таку обробку, скисає за кімнатної температури за 12-24 години після того, як його видоїли.
Прокип'ячене молоко може залишатися свіжим до тижня. Значення має і в чому молоко зберігається — найкраще його зберігати в скляному чи фарфоровому посуді.
Як довше зберегти молоко свіжим?
- Якщо не хочеться випивати все молоко одразу, можна скористатися такими способами.
- Щоб ще довше зберігалося кип'ячене молоко, перед тим, як його кип'ятити, потрібно додати невелику кількість цукру.
- Дрібка солі, додана в молоко під час кип'ятіння, також збереже його від скисання.
- Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип'ятіння можна додати в нього невелику кількість соди.
- Подібний ефект можна спостерігати від листя хріну — пару листочків, доданих у місткість із молоком, надовго збережуть його свіжим.
- Листки м'яти, якщо покласти його в молоко, також допоможуть уникнути скисання.
Джерело: tsn.ua
Радіо Трек: НОВИНИ