Що досвідчені господині додають у воду при варінні свіжих яєць, щоб шкаралупа злітала з них сама

Виявляється, це так просто

Щоб яйця після варіння чистилися легко і просто, досвідчені господині використовують секрет. Він полягає у черговості дій і дотримання температурного режиму.

Заливати яйця потрібно холодною водою і варити їх у розсолі. Тобто до води треба додати столову ложку солі. Ніколи не варіть яйця більше ніж 10 хвилин, але якщо варити менше 5 хвилин, то шкарлупа теж буде відходити погано.

Зварені яйця треба одразу залити холодною водою і не залишати їх у гарячій воді. Адже тоді шкаралупа буде чиститися разом з білком.

Ще є один лайфхак, який спростить чищення яєць. Перед варінням кожне яйце треба пробити голкою. Тоді у шкарлупу потрапить вода і вона сама злазитиме з яєць.

Джерело: prosti-recepty

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook