Що додати в салат «Олів'є» для смаку: цей інгредієнт вирішує все
Треба знати одну маленьку хитрість
Рецепт Олів'є придумали в 19 столітті, тоді цей салат готували з раковими шийками, телячим язиком, рябчиками та ікрою. У Радянському союзі рецепт змінили, адаптувавши під продуктовий кошик звичайного робітника, але й зараз у звичну технологію можна внести свої корективи.
Стандартний рецепт Олів'є складається з відвареної картоплі, моркви, консервованого горошку, майонезу, солоних огірків і ковбаси.
Господині просто варять у мундирі картоплю, моркву, потім чистять їх і нарізають кубиками.
Так само точно подрібнюють ковбасу й огірки, з'єднують інгредієнти в одній ємності, додають до них консервований горошок, заправляють майонезом, перемішують і подають до столу.
Насправді, є кілька секретів, як зробити страву ще смачнішою:
- запікайте картоплю та моркву в духовці;
- якщо варили в мундирі на плиті, дайте їм постояти 8 годин, не чистіть одразу після охолодження;
- використовуйте ріпчасту цибулю, мариновану в яблучному оцті, замість неї можна додати в салат зелену цибулю;
- якщо не знаєте, чим можна замінити огірок в олів'є - кладіть яблуко або грушу;
- замість консервованого горошку спробуйте свіжоморожений;
- ковбасу допустимо замінити на індичку або курку, ще краще - взяти асорті різних м'ясних продуктів;
- завжди нарізайте інгредієнти однаково - це впливає на смак салату.
Чим заправити Олів'є для шикарного смаку
Найважливіше в будь-якому салаті - це не тільки поєднання інгредієнтів і спосіб нарізки, а й заправка. Якщо вона невдала, то може зіпсувати смак страви. Якщо не знаєте, чим замінити майонез в Олів'є, спробуйте не використовувати магазинний. Ви не можете гарантувати якість купленого продукту - зробіть домашній.
Інгредієнти:
- яєчні жовтки - 2 шт;
- лимонний сік - 2 ст.л;
- оливкова олія першого холодного віджиму - 240 мл;
- діжонська гірчиця - 1 ч.л;
- сіль.
Візьміть високу склянку для блендера, вбийте туди жовтки, влийте лимонний сік, додайте гірчицю і посоліть. Протягом 10 секунд збийте масу блендером до однорідної консистенції. Не вимикаючи блендер, повільно влийте олію. Збивайте далі, поки соус не стане однорідним і не загусне.
Як правило, на це йде не більше 5 хвилин.
Такий домашній майонез точно прикрасить смак Олів'є і не зіпсує його, до того ж виявиться кориснішим для здоров'я через відсутність різних харчових добавок і консервантів.
Але якщо ви не хочете витрачати час на приготування соусу, або у вас просто не вистачає годин на добу на додаткові кулінарні дії, просто змішайте покупний майонез із грецьким йогуртом або сметаною, тоді салат буде м'якшим. У крайньому разі майонез можна зовсім замінити будь-яким із цих двох продуктів, але тоді доведеться довести Олів'є до смаку за допомогою спецій.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ