Що додати в салат «Олів'є» для смаку: цей інгредієнт вирішує все

Треба знати одну маленьку хитрість

Рецепт Олів'є придумали в 19 столітті, тоді цей салат готували з раковими шийками, телячим язиком, рябчиками та ікрою. У Радянському союзі рецепт змінили, адаптувавши під продуктовий кошик звичайного робітника, але й зараз у звичну технологію можна внести свої корективи.

Стандартний рецепт Олів'є складається з відвареної картоплі, моркви, консервованого горошку, майонезу, солоних огірків і ковбаси.

Господині просто варять у мундирі картоплю, моркву, потім чистять їх і нарізають кубиками.

Так само точно подрібнюють ковбасу й огірки, з'єднують інгредієнти в одній ємності, додають до них консервований горошок, заправляють майонезом, перемішують і подають до столу.

Насправді, є кілька секретів, як зробити страву ще смачнішою:

  • запікайте картоплю та моркву в духовці;
  • якщо варили в мундирі на плиті, дайте їм постояти 8 годин, не чистіть одразу після охолодження;
  • використовуйте ріпчасту цибулю, мариновану в яблучному оцті, замість неї можна додати в салат зелену цибулю;
  • якщо не знаєте, чим можна замінити огірок в олів'є - кладіть яблуко або грушу;
  • замість консервованого горошку спробуйте свіжоморожений;
  • ковбасу допустимо замінити на індичку або курку, ще краще - взяти асорті різних м'ясних продуктів;
  • завжди нарізайте інгредієнти однаково - це впливає на смак салату.

Чим заправити Олів'є для шикарного смаку

Найважливіше в будь-якому салаті - це не тільки поєднання інгредієнтів і спосіб нарізки, а й заправка. Якщо вона невдала, то може зіпсувати смак страви. Якщо не знаєте, чим замінити майонез в Олів'є, спробуйте не використовувати магазинний. Ви не можете гарантувати якість купленого продукту - зробіть домашній.

Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 2 шт;
  • лимонний сік - 2 ст.л;
  • оливкова олія першого холодного віджиму - 240 мл;
  • діжонська гірчиця - 1 ч.л;
  • сіль.

Візьміть високу склянку для блендера, вбийте туди жовтки, влийте лимонний сік, додайте гірчицю і посоліть. Протягом 10 секунд збийте масу блендером до однорідної консистенції. Не вимикаючи блендер, повільно влийте олію. Збивайте далі, поки соус не стане однорідним і не загусне.

Як правило, на це йде не більше 5 хвилин.

Такий домашній майонез точно прикрасить смак Олів'є і не зіпсує його, до того ж виявиться кориснішим для здоров'я через відсутність різних харчових добавок і консервантів.

Але якщо ви не хочете витрачати час на приготування соусу, або у вас просто не вистачає годин на добу на додаткові кулінарні дії, просто змішайте покупний майонез із грецьким йогуртом або сметаною, тоді салат буде м'якшим. У крайньому разі майонез можна зовсім замінити будь-яким із цих двох продуктів, але тоді доведеться довести Олів'є до смаку за допомогою спецій.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook