Що додати в каструлю під час варіння грибів, щоб вони не потемніли та зберегли свій природний колір

Хитрощі досвідчених господарок

Під час приготування гриби часто темніють і втрачають свій привабливий колір. Виправити ситуацію допоможе хитрість. 

Спочатку гриби необхідно попередньо відварити.Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

На велику каструлю додають не менше 2 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook