Ще 800 квадратів міської землі у центрі Рівного відправляється в оренду (ФОТО)

Тут скоро почнеться будівництво. Можливо, для транспорту тепер відкриють ще одну вулицю

Ділянку площею понад 800 квадратів у центрі міста здадуть в оренду. Йдеться про територію, на якій розміщений бункер Коха. Це вулиця Драгоманова – навпроти обласного краєзнавчого музею.

Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Рівнеради.

У документі вказано, що підприємець (Сергій Шабалін), який вже орендує там нежитлове приміщення, просить віддати в оренду і землю – для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови.

 

Орендувати ділянку збирається усього 4 місяці – до 26 грудня 2022-го. Що буде з землею далі – незрозуміло, але очевидно, що у власність міста вона вже не повернеться.

Раніше ми повідомляли, що на місці Бункера Коха Шабалін начебто планує звести ось такий Музей Тоталітаризму та кафе

А тим часом рівняни просять не відкривати вул. Драгоманова для проїзду транспорту. Йдеться про пішохідну ділянку від обласного музею до перетину з вул. Замковою.

Петиція з проханням залишити цю зону забороненою для проїзду транспорту зареєстрована на сайті міської ради наприкінці липня.

У тексті автор вказує, що заперечує проти відкриття цього відрізку вулиці для автомобілів. Для того, щоб звернення розглянули, воно має набрати 250 голосів і наразі не вистачає ще близько 40-ка підписів.

Побоювання щодо відкриття для проїзду вул. Драгоманова пов’язують з можливими будівельними роботами поряд з бункером Еріка Коха.

Додамо також, що Бункер Еріка Коха – це бетонна споруда у вигляді ковпака, з трьома поверхами у глибину. Вважається, що він є найменш дослідженим серед усіх наявних німецьких бункерів Другої світової війни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook