Щасливий рецепт 2019: торт «Медовик»
Смачний рецепт для участі у конкурсі
Радіо Трек проводить конкурс новорічно-різдвяних рецептів. За свої рецепти та фото їх приготування можна виграти гроші. Два призи по 1 000 гривень, а також 10 заохочувальних подарунків.
Деталі ТУТ, а поки вашій увазі представляємо рецепт смачного торту - медовик, який в редакцію надіслала слухачка Марія Кудра. Текст подаємо без змін.
Торт МЕДОВИК, дуже ніжний, але простий в приготуванні тортик.
Інгредієнти для приготування торта «Медовик» зі сметанним кремом (на одну порцію-виходить 5 кожів діаметром 22 см):
Для тіста:
- Борошно пшеничне (попередньо прсіяти) - 350 грам в тісто і 2-3 столові ложки для формування коржів
- Цукор - 200 грам
- Масло вершкове - 100 грам (можна замінити маргарином)
- Мед (Штучний!!!) - 2 столові ложки
- Яйце куряче - 2 штуки
- Сода харчова - 1 чайна ложка
Для крему:
- Сметана (жирна) - 500 грам
- Цукор - 150 грам
- почищені грецьки горіхи для прикрашання -0,5 склянки
Змішуємо цукор, вершкове масло і мед в мисці і ставимо на водяну баню
Помішуючи продукти столовою ложкою, розтоплюємо їх до повного розчинення цукру.
Коли маса буде однорідної консистенції, додаємо в миску харчову соду. Варимо суміш на водяній бані ще хвилину, вона збільшиться в 2-2,5 рази
Потім знімаємо миску з водяної бані, ставимо на кухонний стіл і додаємо в неї курячі яйця.
Дуже швидко змішуємо з «медовою» сумішшю вінчиком до однорідної консистенції. Після, додаємо до цих продуктів просіяне пшеничне борошно.
Замішуємо густе, трохи липке тісто. Затягуємо миску поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Формуємо коржі для торта. На цю порцію їх виходить 5-6 шт.
Беремо порцію тіста, кладемо її на середину пекарського листа і розкачуємо за допомогою качалки в круглий пласт товщиною до 3 – 5 міліметрів.
Потім вкладаємо на розкачане тісто на дечку і випікаємо врозігрітій духовці 4-5хвилин
ще гарячим обрізаємо за допомогою звичайної кришки від великої каструлі потрібного діаметра по розміру блюда, і ножем обрізаємо зайві шматочки , таким чином, формуючи рівний круг. Так робимо з кожним коржем.
Обрізки від коржів разом з грецькими горіхами подрібнюємо блендером.
Готуємо крем - сметану збиваємо з цукром, за смаком можна додати ванільний цукор або цедру лимона
Формуємо торт, перемазуючи коржі уже готовим кремом. Кладемо на велике плоске блюдо одну основу для торта і змащуємо її щедрою порцією крему, двох-трьох столових ложок буде цілком достатньо. Другий корж. Потім на шар крему викладаємо другий медовий корж, злегка придавлюємо його долонями рук і знову наносимо на нього крем і т.д.
Після змащуємо кремом боки торта і посипаємо з усіх боків крихтою з обрізків і горіхів. Ставимо торт в холодильник на кілька годин для просочення, а краще на ніч/
Смачного!
Долучайтесь!
Почніть Новий рік радісно і смачно!
Із Радіо Трек!
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ