Сезон «синеньких»: італійці готують баклажани тільки так (РЕЦЕПТ)

Впорається навіть новачок

Баклажани «Парміджано» – одна з найпопулярніших сезонних страв в Італії. Готується воно легко і швидко, також відрізняється ніжним соковитим смаком. Існує безліч рецептів цієї закуски. Але розглянемо класичний.

Інгредієнти:

  • кілька баклажанів
  • моцарела
  • томати
  • часник
  • свіжий базилік
  • тертий пармезан, для прикрашання

Наріжте баклажани кружальцями завтовшки пів сантиметра. Потім на пів години замочіть у солоній воді, щоб забрати зайву гіркоту. Після цього обсмажуйте скибочки хвилин п'ять на сковороді з олією або просто на грилі.

Можна взяти готовий томатний соус, а можна його зробити й самому.

Подрібніть томати, часник і базилік, добре перемішайте. Смажте суміш хвилин 15 на сковороді з олією.

Тепер викладіть смажені баклажани на лист пергаменту, другим шаром додайте порізану кубиками моцарелу, змастіть томатним соусом. Потім посипте тертим пармезаном або будь-яким іншим сиром. Повторіть дії, щоб вийшло кілька шарів.

Запікайте в духовці за температури 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook