Сезон лисичок: просто посмажте – і в банки на зиму

Ці гриби стануть вашими улюбленими

Лисички – це особливі гриби. Вони смачні, ароматні, ніжні. Цього року прогнозують великий урожай лисичок, тож пропонуємо вам приготувати на зиму консервацію, яка стане надзвичайним делікатесом.

Інгредієнти:

  • Лисички
  • Олія
  • Масло

Щойно зібрані гриби очищаємо, заливаємо холодною водою і добре промиваємо. Кладемо в друшляк, щоб стекла вода. Великі гриби нарізаємо (не надто дрібно), а маленькі залишаємо цілими.

У глибоку сковороду наливаємо олію без запаху і кладемо підготовлені лисички. Починаємо смажити на невеликому вогні. Лисички осядуть та уваряться.

Коли вся рідина википить, додаємо шматочок вершкового масла, сіль на смак і смажимо гриби до золотистого кольору.

Готові гриби швидко укладаємо у стерилізовані скляні банки та зверху наливаємо шар олії.

Закриваємо банки прокип’яченими кришками і загортаємо у теплу ковдру.

Смачного!

Джерело: zhyttia

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook